Tulpar T5 V20.1.1 15,6" laptopa Undervolt yapılır mı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Oyunlarda işlemcim ortalama 90 derecelerde çalışıyor ve stress testlerinde thermall throttling yaşıyorum. Cinebench r23'de 7000-8000 puan civarı alması gereken işlemci 5170 puan alıyor. Ama tahmin edin monster bunun hakkında ne dedi? Önceki destek talebimde ekran kartımla ilgili bir sorun yaşıyorudum ve aynı cevabı tekrar ettiler. Ben işlemci frekansım çok düşük diyorum FPS'ler çok azalıyor diyorum ama aynı mesajı kopyala yapıştır yapıp atıyorlar resmen.
Screenshot_1484.png
Screenshot_1485.png
Bu mesajdan sonra monster desteğine pek güvenim kalmadı. Üstte belirttiğim gibi 2 dakikalık Intel Extreme Tuning Utility'de yapılan işlemci stress testinde hiç durmaksızın Thermal Throttling yazıyor.
Screenshot_1486.png
Undervolt yapmanın biraz da olsa Thermal Throttling'i azaltacağını söyledi bazıları. Peki kaç W kadar aşağı çekmeliyim işlemciyi. Eğer çok fazla düşürürsem W değerini mavi ekran hatası almaktan da korkuyorum. Ayrıca Extreme Tuning Utility'de çok fazla ayar var, benim hangisini düşürmem gerekiyor?

Kullandığım model
Windows 20H2 son sürüm ve tüm Driverlar güncel.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı