Tulpar T5 v21.6 laptop PUBG'de düşük performans veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

BaranHB

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
3060 130w
İşlemci
İ7 11800H
Yaklaşık birkaç gündür cihazımın oyun performansında sorun var. PUBG oynarken GPU kullanımı kendiliğinden %30-40'lara düşüyor sonra oyun donuyor ve kapanıyor. Kapandıktan sonra hata ile ilgili sekme açılıyor. 3-4 saattir sorunsuz oynuyordum birdenbire kapandı oyun. Aynı şekilde çözünürlük ve grafik ayarlarını değiştirdiğim zaman da sapıtıyor ve kapanıyor. 2K Ultra, FHD Ultra, FHD orta ayarlarını denedim ama çözüm bulamadım. Cihaz önceden saatlerce oynamama rağmen hiç kapanmamıştı hatta sabit olarak 2K Ultra ayarlarda oynuyordum. FPS'im 80'in altına düşmüyordu, şu an FPS bazen 50'ye kadar düşüyor bazen 130'lara çıkıyor kısacası çok dalgalanıyor. Daha önce hiç hata verip kapandığına şahit olmadım ne olduysa birkaç gündür oluyor. FPS düşmesin diye FHD orta ayarlara almayı denedim ancak bu sefer de GPU kullanımı düşüyor ve gene kapanıyor oyun. Ne yapmalıyım?

-Nedenini anlamadığım şekilde lobide dururken GPU kullanımı %100 sabit, oyun içindeyken 60-100 arasında sürekli değişiyor.

Cihazım Tulpar T5 v21.6

Son düzenleme:
Adaptörde sorun olabilir hocam, tam FPS düştüğü anda Alt Tab yapıp pil simgesine bakar mısın? Eğer şarjdan çıkmış görünüyor ve bir süre sonra şarj oluyor işareti geri geliyor ise, adaptör gitmiştir.

Adaptörde sorun olabilir hocam, tam FPS düştüğü anda Alt Tab yapıp pil simgesine bakar mısın? Eğer şarjdan çıkmış görünüyor ve bir süre sonra şarj oluyor işareti geri geliyor ise, adaptör gitmiştir. Aynısını arkadaş yaşıyordu adaptörü değiştirdiklerinde düzeldi.

Adaptörde sorun olduğunu sanmıyorum hocam. Mutlaka fark ederdim pil simgesinden. Darboğaz mı oluyor yoksa GPU'yu yeni güncelledim diye kafayı mı yedi anlamış değilim. Dört beş ay önce saatlerce oynuyordum 2K Ultra ayarlarda hiç kapanma olayı falan olmamıştı. Şimdi FHD, 2K, Ultra, orta hangi ayarı yaparsam yapayım kafayı yiyor oyun.

Merhaba.Pubg'yi Steam üzerindenmi oynuyorsunuz yoksa emülatör aracılığı ile yani Gameloop,Bluestacks gibi emulatorlarden mi?
Steam üzerinden oynuyorum.

Adaptörde sorun olduğunu sanmıyorum hocam. Mutlaka fark ederdim pil simgesinden. Darboğaz mı oluyor yoksa GPU'yu yeni güncelledim diye kafayı mı yedi anlamış değilim. Dört beş ay önce saatlerce oynuyordum 2K Ultra ayarlarda hiç kapanma olayı falan olmamıştı. Şimdi FHD, 2K, Ultra, orta hangi ayarı yaparsam yapayım kafayı yiyor oyun.

Steam üzerinden oynuyorum.
Hocam eski gpu driverini tekrar yükleyip denediniz mi?Bazen uyumluluk sorunu çıkabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı