Tulpar T7 25.1 oyundayken GPU 82 CPU 97 derece

• Konuyu başlatan m3c
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 1.719

m3c

Hectopat

9 Ocak'ta açtığım konudan görebileceğiniz üzere cihaz BF V'te azami fan hızlarında GPU: 67, CPU: 78 derecelerde dolaşıyordu. Otomatik fan hızında ise GPU: 72-75, CPU: 85 derecelerde geziyordu.

Ama bugünlerde aynı oyunda azami fan hızında GPU: 73, CPU her zaman 90 derecenin üstünde. Otomatik fan hızında GPU: 82 derecelerde, CPU ise tahmin edebileceğiniz gibi sabit 97 derece ve termal darboğaz içinde.

Önceki konunun son mesajlarında bu durumun ortamdan kaynaklı olduğunu söylemiştim, fakat öyle değilmiş. Sıcaklıklar neden bu kadar yükseldi? Termal macunda bir sıkıntı mı var?

Havalar ocak ayına göre pekala daha sıcak ama bu kadar ciddi bir etki yaratacağını düşünmüyorum. Cihazın hava girişleri engelleniyor, veya termal macun etkisini kaybediyor olabilir. Önce basit çözüm olan hava girişlerini daha ferah hale getirmeyi deneyin derim... Duruma göre macun yenilersiniz.

Termal macun sıkınıtısı olabilir. Aynı cihaza sahibim alalı 2 ay oluyor böyle bir sıkıntı yaşamadım.

Mesela, cihazın yanında veya altında hava girişleri var. Önünde herhangi bir şey varsa hava almasını engelliyor olabilir. Cihazın arka kısmına kitap gibi şeyler koyarak alt kısmındaki hava girişlerini ferahlatabilirsiniz mesela. Tabii cihazın neresinde havalandırma var bilmiyorum, bu sadece bir örnek...

Mesela, cihazın yanında veya altında hava girişleri var. Önünde herhangi bir şey varsa hava almasını engelliyor olabilir. Cihazın arka kısmına kitap gibi şeyler koyarak alt kısmındaki hava girişlerini ferahlatabilirsiniz mesela. Tabii cihazın neresinde havalandırma var bilmiyorum, bu sadece bir örnek...
Cihaz geniş ve açık bir ortamda. Altına 2 tane kapak koydum daha iyi hava alsın diye. 3 ay öncede böyleydi. :(

Cihaz geniş ve açık bir ortamda. Altına 2 tane kapak koydum daha iyi hava alsın diye. 3 ay öncede böyleydi. :(
Bu durumda en büyük şüpheli macun oluyor, mümkün olduğu zaman değiştirip test etmenizi tavsiye ederim.

Fanlar tozlanmış olabilir. İçini açıp temizlemen gerekli bu durumda. Bunu yaparken de macunu yenilersin.
PTM 7950 ile çok daha serin olur cihazın.

Fanlar tozlanmış olabilir. İçini açıp temizlemen gerekli bu durumda. Bunu yaparken de macunu yenilersin.
PTM 7950 ile çok daha serin olur cihazın.
Şuan yanımda hali hazırda arctic mx4 var yeterli olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı