Tulpar T7 LoL FPS düşüşü

Makaleler
1
Yer
Detroit
Son 1 Haftadır LoL oynarken eskiye kıyasla düşük FPS alıyorum ve bilgisayarım ciddi anlamda kasıyor. Eskiden FPS'i çok kontrol etmezdim çünkü düştüğünü nadir Team fightlar dışında hissetmiyordum. Şu anda özellikle dk 20'den sonra her an belirgin yaşadığım bir FPS düşüklüğü var.

Monitörüm 165 Hz ve FPS değerim 130'larda geziniyor. 90-100 civarlarına düştüğünü bile görüyorum. Eskiden 165FPS+ oynadığımı düşünüyorum çünkü herhangi bir kasma takılma hissetmiyordum. Kısacası yeni yaşamaya başladığım bir performans kaybım var.

Laptop kullanıyorum Monster Tulpar T7 V20.5 Tulpar T7 V20.5 17,3" Oyun Bilgisayarı | Monster Notebook linkten donanımlara bakabilirsiniz. Az önce oyunda MSI Afterburner ile baktığımda işlemci sıcaklığımın 88 derece civarı olduğunu gördüm. Ekran kartının sıcaklığını hatırlamıyorum ama 70'lerde gibiydi sanki.

Daha ilgincime giden şey Ekran kartımın sadece 45 watt kullanması ve % olarak da hem ekran kartımın hem işlemcimin %30 civarı kullanılması. Tabii sondaki % kısmını çok hatırlamıyorum ama %50'nin aşağısında bir değerdi. % Kullanımlarım bu kadar az iken neden böyle düşük FPS alıyorum? Bundan dolayı olabilir mi yaşadığım FPS kaybı? Ekran kartı sürücüm güncel bu arada.

KB. Hocam işlemci hızdan kesiyor büyük ihtimalle ısındığı için FPS düşüşüne neden oluyor en son ne zaman bakım yaptırdınız. Monster cihazları da ısınıyor :(

KB. Hocam işlemci hızdan kesiyor büyük ihtimalle ısındığı için FPS düşüşüne neden oluyor en son ne zaman bakım yaptırdınız. Monster cihazları da ısınıyor :(
Hocam hiç bakım yaptırmadım. 1 Yılı geçti alalı. Sürekli yanımda taşıdım vesaire kesin çok toz toplamıştır cihaz. Monster servisine bakım için götürsem sorun çözülür mü sizce?

Hocam 88-89 derece yüksek sıcaklıklar mı işlemci için? Sanki 95'e kadar normal deniyor internette.

1 sene olduysa bakım yaptırılması gelmiş hocam fark olur. Garantiden bakım yapiyolarsa onu da yapabilirsin.

Laptopta normal hocam ama tehlike sıcaklıklar 80-85 derece üstü.

Yok arkadaşlar termal macunla alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Last of Us Part 1 de önerilen ayarlarda 15 20 FPS alıyorum. Arkadaşım RX570 ve çok daha kötü bir işlemciyle aynı ayarlarda 60FPS aldı. Yarın format atıp sürücüleri falan sıfırdan kuracağım. Eğer düzelmez ise garantiye yollayacağım bilgisayarı. Umarım düzelir.

Aynı zamanda arkadaşım afterburner ile baktığında gpu kullanımı %100 oluyorken bende %30-40 arasında geziniyor. Nedense kart kendini limitliyor gibime geldi. Oyuna ilk girdiğim anda 40-50 fps alıyorken girdikten 1 dakika sonra 20 fps'e düşüyor sanırım sorun kartın nedense kendini sınırlaması. Bu sorunun neyden kaynaklandığını veya çözümünü bilen birisi var ise yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı