Ben T7 V19 versiyonunu aldım bir hafta sonra sizin baktığınız yeni versiyon olan V20 çıktı ve 1000 lira ucuza, kısmetsizlik.. Dış görünümde ekranın altındaki Monster yazısı ve ordan geçen Led dışında tasarım aynı gibi. Donanımda da sadece verdigi 256 GB SSD farklı. Bendeki Samsung sizin baktığınız Intel, biraz daha hızlı..
3-4 haftadır laptop elimde. İzlenimlerimi paylaşayım:
Olumsuzluklardan başlayacak olursam kesinlikle IPS panelden ötürü ışık sızdırması. Ekranın sol ve sağ alt kısımlarında 2 tane ışık sızmam mevcut. Canlı renklerde veya normal ekranlarda gezinirken tabii ki farkedilmiyor ama bir film izlerken karanlık sahnelerde, 16:9 da alt kısım siyahsa, oyunlarda karanlık yerlerde ya da oyun açılırkenki ekran kararmalarında farkediliyor maalesef ki.
Arkadaşın da değindiği gibi ses sistemine iyi diyemem. Ama kulaklık falan kullandığım için çok umursamıyorum.
Bir başka sorun, diğer laptoplarda da var mıdır bilemiyorum ama klavyenin tam ortasında; G-H-J-K-L harflerinin ordan cızırtılı ses geliyor. Anakart, işlemci, ekran kartı o çevrede olduğunu düşünüyorum. Dııııııt ve ayrıca cızırtılı bir ses. Oyun oynarken ya da film izlerken ya da normal sesli bir ortamda kulağınızı dayamadan duyamazsınız ki dayasanız da fan sesinden duyamazsınız ama laptop sakinken siz de biraz takıntılıysanız kafanızı sürekli oraya dayar o sese tutulursunuz
Benim için olumsuz şeyler şimdilik bunlar.
Olumlu yönlerine gelecek olursak;
Işıklı klavye güzel bir görüntü sağlıyor. Laptop ile uyumunu beğeniyorum. Mekanik klavye hissiyatı da çok güzel.
IPS panel ekran ışık sızdırması dışında, 144 Hz ve gerçekten başarılı. Gözü doyuran keyif veren renkli bir görüntü sağlıyor.
Oynadığım oyunlarda kasma gibi sorunlar yaşamadım. Her oyunu ultra özelliklerden aşağıya oynamadım, gayet güçlü bir sistem.
Bunların yanı sıra;
Ekstradan ben 1 TB Samsung QVO 860 SSD taktırdım, Monster mouse ve mousepad aldım. Gayet uyumlu her şey ve keyif veren bir bilgisayar oldu.
Soğutma konusunda bir şey diyemiyorum olması gereken derecelere net hakim değilim ama Rainbow, BF1 ve bu tarzda birkaç oyunda ultra düzeyde 70-80 derece arası sıcaklıklar gördüm. Hava da sıcak tabii kışın 3-5 derece daha düşer diye düşünüyorum.
Windows için para vermenizi önermem. İnternetten key alabilirsiniz uygun fiyatlara. 800 lira ona vermek yerine SSD ya da HDD taktırmanızı öneririm.