Tulpar T7 V20.4 coil whine sesi yapıyor ve 11800H 9000 puan alıyor

Ferhinator

Decapat
Daha fazla  
RAM
2X8 16GB 3200Mhz
Ekran kartı
RTX3060 130W
İşlemci
i7-11800H
Herkese iyi Sosyaller.

Cihazımı yaklaşık 1.5 ay önce sıfır aldım. Ne yazık ki bazı sorunlarla karşılaştım.
İlk olarak cihazımda rahatsız edici düzeyde coil whine mevcut (Coil whine çoğu cihazda oluyor, kulaklığı takar fark etmem diye ilk 15 gün içinde iade etmediğim için hafiften pişmanım :(.). FPS sabitlesem dahi azalma olmuyor ancak 60 FPS civarlarında olursa ses gelmiyor, onun haricinde 144 Hz sabitken rahatlıkla duyuluyor.

Diğer bir sorunum da cihazın işlemcisi 11800H ve muadillerine göre benchmark testlerinden oldukça düşük puan alıyorum. Cinebench R23 multi-score'da aynı işlemci 13-14K alırken ben ise Turbo modda olmasına rağmen 9K civarlarında puan elde edebildim.
PL1-PL2 120W'a çektiğimde ise 11.5K civarlarına ancak ulaşabildim. Burada anormal bir durum mevcut.
Aynı zamanda oyunlarda anlık takılmalar da olmaya başladı. Sıcaklık değerleri de ilk denediğim günlere nazaren artmış durumda. (Bilgisayarın hava akışı gayet iyi durumda, yerden yüksek ve altında Zalman NS2000 soğutucu mevcut.)
Çözüm önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dosya Ekleri

• r23.jpg
    r23.jpg
    125,4 KB · Görüntüleme: 27
  • timespy.jpg
    timespy.jpg
    115,9 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten inanılmaz bir durum, keşke biraz markayı araştırıp alsaydın tam Monster'lık bir problem. Tavsiyem bu elindekilerle servise danışman, kaliteli bir servise sahip değiller ama yapacak bir şey yok.

Sosyal Monster fanboylarıyla dolu, cihaza sahip dahi olmadan herkese öneren, canı gibi savunan kişileri bu konuya bekliyorum.

Gerçekten inanılmaz bir durum, keşke biraz markayı araştırıp alsaydın tam Monster'lık bir problem. Tavsiyem bu elindekilerle servise danışman, kaliteli bir servise sahip değiller ama yapacak bir şey yok.

Sosyal Monster fanboylarıyla dolu, cihaza sahip dahi olmadan herkese öneren, canı gibi savunan kişileri bu konuya bekliyorum.

Hocam ürünü almadan önce forumda bayağı gaming laptop önerilerine baktım. Evet öven de yeren de bir hayli var. Bu kasa Tongfang olduğu için hakkında Clevo kasalar kadar olumsuz yorum yoktu ve 17.3 istediğim için bu fiyatlarda pek muadili bir ürün de yoktu açıkçası. Yine de olabilecek sorunlar için araştırdım. Teknoloji biraz da şans işi bize de böyle bir ürün denk geldi. Anladım ki kaliteden şaşmamak gerekiyor. Randevu aldım yarın Beşyol teknik servise götüreceğim cihazı. Ne diyecekler merak ediyorum. Sorun olarak görürler mi orası bile şüpheli gibi. İlk seferde para iadesi olur mu zannetmiyorum ancak öyle bir seçenek olursa iade isteyeceğim.

Servisin verdiği cevap bu.
Teslim alır almaz benchmark testlerini yaptım ve geri götürüp değişen bir şey olmadığını,malın ayıplı olduğunu bunum sonucunda paramın iade edilmesini talep ettim.
Çalışan da diğer benchmark testleriyle nasıl karşılaştıralım bu cihazla aynı özelliklerde değil ki diyor.
Ben de sonuç olarak i7-11800h’ın her cihazda yakın sonuçlar vereceğini diğer cihazlarla %20-30 luk makas farkının fazla olduğunu söyledim.
Sonuçları tekrar paylaşacağım.
Monster pişmanlıktır,bulaşmayın.

Sizce bu takılmalar normal mi?😂

Dosya Ekleri

• F4421CB6-5252-477D-B105-3CBC013651C7.jpeg
    F4421CB6-5252-477D-B105-3CBC013651C7.jpeg
    140,6 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı