Tulpar T7 V20.4 Stres testi sonuçları nasıl?

Bu testler yeterli midir? Yapılması şart başka testler var mı?
Eki Görüntüle 1509901
Prime95 ile Blend ayarı ile 20dk test yaptım sonuçlar bu şekilde. Son 10 dakika hep 80 derecelerdeydi HWMonitor'un yanlış gösterme ihtimali var mı?


Eki Görüntüle 1509905Eki Görüntüle 1509907
FurMark ile 10 dakika test ettim.

Bilgisayarda herhangi bir fan ayarı vs. yapmadım bu arada. Bugün aldım, değiştirdiğim tek ayar Monster Control Center'ından Dynamic Boost'u 15W'a çektim. Stres testleri Game Mode profilinde yapıldı.
Fazla.
 
Yaptığı testler "soğutucu kullanmadan (ki cihaz hava almıyor) ve Turbo fan kapalı" şeklinde. O yüzden cihazın testte ki sıcaklık değerlerini çok dikkate almayın. Hatta bu şartlar altında iyi bir performans bile sergilemiş olabilir. -)
 
Siz yine de Crystal Disk Info yazılımını indirip ssd'nin bir sağlık durumunu kontrol edin. %100 ise çok bir sorun olmaz kullanabilirsiniz.
%100 hocam, başka da bir şey yok sanırım.
Untitled.png
 
@timelook Hocam selam tekrardan, umarım iyisinizdir. Laptopta performans kaybı var mı anlamak için birkaç oyunda FPS-Sıcaklık testi yapacağım sizin RDR2 ile test etme şansınız oldu mu? Ona göre karşılaştırayım ben de, Rocket League vs. yüklü başka ne yüklesem bilemedim.
 
Soğutucu aldınız mı hocam? Ayrıca karşılaştırma yapmak biraz mantıksız zira bakım için yaptırdığım ücretsiz termal macundan çok memnun değilim. Yani kalitesi iyi değil ancak kötü de değil orta seviye diyelim. Bir de cihazınızın performansı 1 ay gibi bir sürede azalmaz zaten bu yüzden endişelenmenize gerek yok. :)
 
Soğutucu aldınız mı hocam?
Henüz değil, yeni bir konu da açtım hatta Tulpar T7 V20.4 için soğutucu önerisi diye ama bir arkadaş soğutucu bir işe yaramıyor stant al diyor. Bir de bazıları da Zalman NS2000 önermişti alınır mı alınmaz mı diye onu tartışıyorduk.
cihazınızın performansı 1 ay gibi bir sürede azalmaz zaten bu yüzden endişelenmenize gerek yok.
Yok ondan değil hocam, "cihazın kendisinde bir performans eksikliği var mı? vermesi gereken FPS değerlerini veriyor mu? anlık FPS düşüşleri mevcut mu? olması gerektiğinden fazla mı ısınıyor?" gibi gibi sorulara cevaben test etmek istedim.

RDR2 de çok fazla yer kaplıyor ya, yüklemeye üşendim. Düşük boyutlu, optimizasyon sorunu olmayan performans testi için ne yükleyebilirim ki oyun?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı