selimtti
Decipat
Yaklaşık 3 hafta önce İzmir kentine asbestli gemi satın alınarak söküm işlemleri için getirileceği söyleniyordu. Bu konu hakkında İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer şöyle konuştu:
Bu gemi gelirse İzmiri ayağa kaldıracağız. Bu kabul edilebilir bir durum değil İzmir için.
Tekrar ve tekrar hatırlatmak istiyorum, demir ihtiyacını asbestli gemileri sökerek, insanlarımızı tehlikeye atarak asla karşılayamayız. Bu geminin ikizi sayılan bir diğer gemide 700 bin tondan fazla asbest bulunduğu söyleniyor.
Kısaca konu açmışken asbestin zararlarını şöyle sıralayalım:
1-Akciğer Kanseri
2-Gırtak Kanseri
3-Akciğer Zarının kalınlaşması
4-Eklemlerde kireçlenme
5-Sindirim Sistemi Kanserleri
6-Akciğer Zarında Su toplaması
7-Akciğerlerde doku tahribatı
Bu kadar zararlı bir gemiyi satın almak akıl kârı bir iş değil. Bu kadar zengin bir ülkede demir için bu gemiyi almamalıydık.
Haber sitelerinde 1 tondan fazla asbest bulunması halinde geminin geri dönebileceği söyleniyor. İddia doğrudur/gerçektir bilmiyorum.
Fakat Brezilyanın bu gemiyi geri almak istemediği açıklanmış.
Kullandığım Kaynaklar:
www.gercekgundem.com
Bu gemi gelirse İzmiri ayağa kaldıracağız. Bu kabul edilebilir bir durum değil İzmir için.
Tekrar ve tekrar hatırlatmak istiyorum, demir ihtiyacını asbestli gemileri sökerek, insanlarımızı tehlikeye atarak asla karşılayamayız. Bu geminin ikizi sayılan bir diğer gemide 700 bin tondan fazla asbest bulunduğu söyleniyor.
Kısaca konu açmışken asbestin zararlarını şöyle sıralayalım:
1-Akciğer Kanseri
2-Gırtak Kanseri
3-Akciğer Zarının kalınlaşması
4-Eklemlerde kireçlenme
5-Sindirim Sistemi Kanserleri
6-Akciğer Zarında Su toplaması
7-Akciğerlerde doku tahribatı
Bu kadar zararlı bir gemiyi satın almak akıl kârı bir iş değil. Bu kadar zengin bir ülkede demir için bu gemiyi almamalıydık.
Haber sitelerinde 1 tondan fazla asbest bulunması halinde geminin geri dönebileceği söyleniyor. İddia doğrudur/gerçektir bilmiyorum.
Fakat Brezilyanın bu gemiyi geri almak istemediği açıklanmış.
Kullandığım Kaynaklar:
Kennisgeving voor omleiding
www.google.com
Kennisgeving voor omleiding
www.google.com
Tunç Soyer'den asbestli gemi için adliye önünde açıklama: Bu Åehrin denizini korumak için son nefesime kadar çalıÅacaÄım
Gerçek Gündem