Çözüldü Tuncmatik 1000VA UPS düzgün çalışmamaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
2017'de aldığım ve o zamandan beri sorunsuz kullanmakta olduğum ve beni çokça defa kurtarmış olan Tuncmatik 1000VA UPS, tam 2 yıl sonra yani bugünlerde düzgün çalışmamaya başladı. Elektrik kesildiğinde bir defa ötüyor ve güç vermeyi kesiyor. Öndeki led yeşil ışık belli bir yanıp sönme hareketiyle hem de daha önce görmediğim, kullanım klavuzu kitabında da arızalar arasında yazmayan bir tarzda yanıp sönüyor. Nedenini anlayamadım. En saçma olan durum da geçen ay bir defa olmuştu. Sonraki elektrik kesintisinde olmadı ve normal çalışıyordu. Ama dün gece elektrik kesildi yine güç vermeyi kesti. Yani ne çeşit bir arıza var anlamadım. 2 yıldır hiç başıma gelmemişti. Ardı ardına da olmadı, aradaki elektrik kesintisinde normal çalışmıştı.

Çözüm
%90 aküsü bitmiş. Servisi arayıp fiyat isteyebilirsiniz.
Eğer fiyatı fazla gelirse ve internetten sipariş edip aküleri kendiniz değiştirebileceğinizi düşünüyorsanız kendiniz de yapabilirsiniz.
%90 aküsü bitmiş. Servisi arayıp fiyat isteyebilirsiniz.
Eğer fiyatı fazla gelirse ve internetten sipariş edip aküleri kendiniz değiştirebileceğinizi düşünüyorsanız kendiniz de yapabilirsiniz.

Çözüm
Servis'e mail attım bana bildiğim şeyleri yazıyor. Kendim götürecekmişim ya da onlara gönderecekmişim. Sonrasında cevap maili olarak fiyat istedim, geri dönüş yapmadılar.

UPS aküsü normal elektrikçilerde de satılıyor mu acaba?

Uzun zaman geçti ve şimdi akü ile ilgilenecek zaman bulabildim. Bir bilgisayar tamircisine gittim ve orada UPS görünce sordum. 12v7AH akü varmış elinde 90 TL tanesi ama üretim tarihini bilmiyoruz ve çıkardığı zaman üzeri de bayağı tozluydu. Yani uzun süredir orada duruyor olsa gerek. O halde illa internetten almam gerekiyor fakat internettekilerin üretim tarihine nasıl güveneceğim?

Mesela bu oldukça ucuz görünüyor ama aynı zamanda şüpheli:

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı