Turbo Boost açık olduğu halde çalışmıyor

MikeyKunn

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7500F
RTX 4060
MSI PRO A620M-E
32 GB 6000Mhz Ram
MSI MAG Forge M100A D6
Meslek
Öğrenci
RAM
6
Anakart
H57-AM2
Merhaba. İşlemci 2.66G Hz de takılı kaldı Turbo Boost kapalı diye söylediler açıktı ve GHz hep aynı sıcaklığıda sabit 65 ne yükseliyor ne düşüyor açılınca 30-40 oluyor o kadar.

Turbo Boost eğer Biosta açık halde görülüyorsa.
Bana kalırsa, biosdaki ayarı devre dışı bırakın. (Kaydedin ve çıkın.)
Sonrasında açılışta tekrar girin biosa, ve devre dışı bıraktığınız ayarı tekrar etkinleştirin.
Kaydedin ve çıkın. (( Mantık yürütüyorum, deneyin ve görün. ))

Turbo Boost eğer BIOS'ta açık halde görülüyorsa.
Bana kalırsa, BIOS'daki ayarı devre dışı bırakın. (kaydedin ve çıkın.)
Sonrasında açılışta tekrar girin BIOS'a, ve devre dışı bıraktığınız ayarı tekrar etkinleştirin.
Kaydedin ve çıkın. (( mantık yürütüyorum, deneyin ve görün. ))

Denedim olmadı her şekilde 2.66GHz foramt atım daha geçen ondandır diye düşünmüştüm ondanda değilmiş.

Peki turbobost ayarı ne olarak görülüyor biosunuz'da. Mesela benim ayar auto olarak görülüyor. Eğer sizde hiç yükselmiyorsa o ayarı önce 36 ve sonra 37 olarak deneyin. Auto ayarından çıkarın.
Giderek yükseltin ama nerede durmanız gerektiğini bilmiyorum. Dikkat edin. 36-37- veya 38 diye biliyorum en fazla...

Peki turbobost ayarı ne olarak görülüyor Biosunuz'da. Mesela benim ayar Auto olarak görülüyor. Eğer sizde hiç yükselmiyorsa o ayarı önce 36 ve sonra 37 olarak deneyin. Auto ayarından çıkarın.
Giderek yükseltin ama nerede durmanız gerektiğini bilmiyorum. Dikkat edin. 36-37- veya 38 diye biliyorum en fazla...

36-37 falan yok Turbo bost on diyor.

36-37 falan yok Turbo bost on diyor.
Turbo boostun açık olduğunu söylüyor ama hangi modda veya içerikte ne olduğunu görmeniz lazım. Sizin biosu görmeden afaki konuşuyorum şuan. On diyorsa açıktır ama onun bide yönetilmesi lazım bana kalırsa. Yani yönetimden kastım. Manuel olarak eklenebilir olması lazım.
Her biosta öyle olmuyor mu emin değilim. Şahsen ben turbobostumu kapalı tutuyorum.

Hocam overclcok yok ne yazık ki sizin dediğiniz overclcok ayarı olsa gerek.

Turbo Boost'un açık olduğunu söylüyor ama hangi modda veya içerikte ne olduğunu görmeniz lazım. Sizin BIOS'u görmeden afaki konuşuyorum şu an. On diyorsa açıktır ama onun bir de yönetilmesi lazım bana kalırsa. Yani yönetimden kastım. Manuel olarak eklenebilir olması lazım.
Her BIOS'ta öyle olmuyor mu emin değilim. Şahsen ben turbobostumu kapalı tutuyorum.

Notebook değil kasa.
rrttr.png

Benim de kasa, sizde bunlar yok mu?
Şuan Windows 10 Enterprise LTSC'den yazıyorum. Belki bende olan sizde yoktur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı