Turbo Boost açılmalı mı?

hberkey

Decapat
Daha fazla  
i7 10750H işlemcisi kullanıyorum. Oyun oynarken Turbo Boost açık mı olmalı kapalı mı olmalı sizce? Ya da ne zaman açılmalı ne zaman kapatılmalı? İşlemci boştayken Turbo Boost kapalı iken de sıcaklık 35 derece normal diye düşünüyorum.

i7 10750H işlemcisi kullanıyorum. Oyun oynarken Turbo Boost açık mı olmalı kapalı mı olmalı sizce? Ya da ne zaman açılmalı ne zaman kapatılmalı? İşlemci boştayken Turbo Boost kapalı iken de sıcaklık 35 derece normal diye düşünüyorum.

Hocam eğer sıcaklık sorunu yaratıyorsa mutlaka kapatın. İşlemci fazlasıyla ısınıp bu sefer oyunda belli bir süre sonra performans kaybına, FPS düşüşlerine yol açıyor. Bu konuyla alakalı bir konum mevcut alta bırakırım. Örneğin ben oyuna girdiğimde birkaç saat sonra FPS ciddi mânada düşüyordu. Foruma konu açtım. Ve çözüme kavuştu. 95 dereceden 69 dereceye Turbo'yu kapatınca anında düştü. Performans kaybım yok. Daha kararlı ve daha az ısınıyor. İşlemcinizde ısınma sorunu meydana geliyorsa kapanmalı, böyle bir sorununuz yoksa gerek yok.

Bahsettiğim konu: Oyun oynarken fanlar soğuk üflüyor ve performans zamanla düşüyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı