Turbo Boost'u sürekli aktif yapma?

moonson

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba ben birinden AMD Phenom II X6 1100T işlemci aldım. Bu işlemci 3.3 GHz fakat turboyla 3.7ye çıkıyor. Ben de bu turbo kendi kafasına göre aktif olacağına sürekli aktif olsun nasıl olsa işlemcimin soğutucusu Thermaltake Contac21 dedim. Ayarları doğru yapmış mıyım? Bir de Speccy programı ile AMD OverDrive programı arasındaki sıcaklık farkı niye bu kadar fazla?

201.jpg
Adsız2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Turbo Boost hızına karışamazsın İşlemci yük altına girdiğinde kendini maksimum hızına çıkarır. Senin yaptığın işleme OC yapmak denir.
Peki ben 3.7de kullanıyorum işlemciyi, ısı seviyesi de yüksek değil. Turboyla zaten 3.7ye çıkıyordu. Bu durumda işlemcinin ömrünü kısaltır ya da ona zarar verir miyim?

İşlemcinin ömrü öyle kolay kolay azalacak bir şey değil, tabii sen şuan İşlemcini koşturuyorsun normal kullanıma göre mutlaka ömrü biraz azalır, fakat İşlemci işlevi yitirmeyecektir. Sıcaklıklar normal değerlerdeyse böyle kullanmaya devam et, sorun olmaz.

İşlemcinin ömrü öyle kolay kolay azalacak bir şey değil, tabii sen şuan İşlemcini koşturuyorsun normal kullanıma göre mutlaka ömrü biraz azalır, fakat İşlemci işlevi yitirmeyecektir. Sıcaklıklar normal değerlerdeyse böyle kullanmaya devam et, sorun olmaz.
Peki speccy programının söylediği ısı değeri mi yoksa AMD OverDrive'daki ısı değerleri mi doğruyu gösteriyordur? İkisi arasında bayağı fark var da.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00