Turk.net & TP-Link TD-W9970 internet hız ve kopma problemi

test01f

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba,

Aslında problemim aylardır var ama son zamanlarda canıma tak etti. Wi-Fi'de iken örneğin Instagram'da bir video izlerken duruyor. Veriye geçince hemen devam ediyor. Herhangi bir video izlerken ansızın durabiliyor. İş bilgisayarımla Fortinet'e bağlı iken saçma sapan şekilde kopabiliyor, toplantılarda "poor connection" uyarısı alıyorum bazen. İnternet olduğu halde Spotify çevrimdışı gibi davranıp şarkı araması yapmıyor. Bir de mesela Google Play'de uygulama arıyorken bazen ağ gitti diyor yeniden dene diyorum fayda etmiyor. Mobil veriye geçtiğim anda düzeliyor. Modeme reset attım, etraftaki kanalları tarayıp boş olana da geçtim ama maalesef... Bu arada, bunları garanti olsun diye 2 bilgisayar ve 3 telefonda da denedim. Ekte resim parlak hız testleri mi ve tracer google.com ekranımı koyuyorum. Sizce sorun benim cihazlarımda mı, modemde mi yoksa Turk.net tarafında mı? Duruma göre yeni modem alacağım veya başka bir aksiyonda bulunacağım. Başka yapabileceğim testler varsa bilgilendirebilirsiniz.

Ekleme: Arıza bildirimi yaptığımda değerlerimin normal olduğu söylendi.

Şimdiden teşekkür ederim ilgilenenlere.

Dosya Ekleri

• 20201115_230206.png
    20201115_230206.png
    7,2 KB · Görüntüleme: 71
  • 20201115_225716.png
    20201115_225716.png
    137,3 KB · Görüntüleme: 62
  • 20201115_225804.png
    20201115_225804.png
    66,2 KB · Görüntüleme: 68
Son düzenleme:
Kabloluda bu kopma olmuyorsa sorun modem ile alakalıdır. Modem panelinden kablosuz ayarlarını karıştırın, kendiniz için en stabil olan ayarı deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz.

Hocam TurkNet arıza sorgulaması yaptınız mı?
Yazmayı unutmuşum, evet bütün değerlerimin normal olduğunu söylediler.
Kabloluda bu kopma olmuyorsa sorun modem ile alakalıdır. Modem panelinden kablosuz ayarlarını karıştırın, kendiniz için en stabil olan ayarı deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz.
Birçok ayarı düzenledim, tam kesin bişey elde edemedim, reset attım durum yine aynı. 8 metrelik bi kabloyla denedim ama garanti olsun diye 1 metrelik bir kabloyla deneyeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı