TürkNet bağlantı kopma ve düşük hız problemi

Gökhan Özer

Hectopat
Daha fazla  
Şu anda 7 ile 8.50 Mbps arası internet almaktayım. Paketim 35 Mbps ama bu değerlerde geziniyor. Gece gündüze göre değişiyor. SNR Margin değerim ise ortalama 5 ile 6 arasında. Bu değer sabah ve akşam saatlerinde 2-3'lere kadar düşüyor ve internete bağlanamıyorum. Bulunduğum İSS olan TurkNet'e bu durumu bildiriyorum tam ekim ayından beridir fakat henüz olumlu bir cevap alamadım. Gün içinde hız testi yapın diyorlar hep sorun oldugu zaman, ben de diyorum bu sorun olduğu zaman internete bağlanamıyorum nasıl yapayım diye. Derdimi anlatıyorum ama anlamıyorlar. Burada sorun bende midir? Bende ise ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapınız kötü. Bu durum benim içinde geçerli bende yıllardır 8mbit sınırsız paket kullanıyorum ve abonesi olduğum ISS; Superonline. Paket 8mbit full sınırsız ve fiyatı 110 liraydı. Ağustos ayında taahhütüm bitecekken Türknet ile görüştüm bende, onların teklifini duymak için. 100mbite kadar hızlı interneti 65 mi 69 mu, şimdi tam hatırlamıyorum yalan olmasın, liraya bağlayabiliriz dediler. Dedim, "bak bir yanlışlık olmasın benim altyapım kötüydü" yok efendim ben sistemden görüyorum en az 30mbit alırsınız. Peki dedim başlayın işlemlere siz bana 20 verin kapınızda yatarım dedim. Ama alamazsam ve 8 mbit maks gelirse iptal ettiririm dedim. Sonra Superonline tarafını aradım iptal ettirmek istediğimi ilettim onlarda fiyatı senelerdir ilk defa 69 liraya indirelim falan dediler. (2010 yılından beri aboneyim) Yok dedim Türknete geçeceğim iptal edin. Her neyse Türknet çok yavaş çalışıyor maalesef maliyetten kısmak için zannediyorum, bağladılar neredeyse 1 ayın sonunda benim de gönderdiğim belgelerde ilk etapta sorun çıktı gerçi haklarını yemeyeyim ama gene de uzun sürdü her neyse, geldiler bağladılar hız 8mbit... :)) teknik servisten gelen arkadaşa dedim, bana böyle böyle söylendi, abi işte altyapı var ama Türktelekom vermiyor arıza kaydı açalım tamam açalım yeter ki ben hızı alayım. Neyse beni Türktelekomdan aradılar adam dedi ki, Superonline'in veremediği hızı onlar nasıl verecekler altyapı görünüyor çünkü gelecek ama yavaş yavaş geliyor henüz hazır değil sistemlerini erkenden güncellemişler falan filan yani kısacası Türknet biraz pazarlama adına bol keseden koyuyor. Bende iptal ettirdim zaten süreç uzadığı ve internetsiz kalmaya dayanamadığım için superonline aboneliğini iptal ettirmemiştim 1 ay boşu boşuna taahütsüz ücret ödemek zorunda kaldım ama hemen aradım yeni taahhüt verdim şu anda 69 liradan full sınırsız 8mbit kullanıyorum. Ve buna mecburum. Maalesef Türkiye'de esas sorun hız sorunu yani sınırsız olmuş AKN olmuş Kota olmuş bunlar bence ikincil üçüncül sorunlar. Ben yıllardır full sınırsız kullanıyordum zaten bu AKN kalkma olayı bana yaradı mesela ilk defa 70 lira gibi nispeten daha normal bir ücret ödemeye başladım. Bu altyapı gelişmediği sürece de fahiş fiyatlar ödenmeye devam eder. Zaten Türkiye'nin çoğunluğu hala düşük hızda ADSL altyapısına sahip o yüzden istediği kadar limitler kalkabilir bu altyapı ile bir arpa boyu yol gidilmez...

@Bozkurtbey ya benim asıl sorunum 35 mbps vaat edilirken 7 8 almak sorun değil eskiden yıllarca 3 kullandım 7 8 nimet şimdi bana ama snr marginim sürekli düşüyor ve kopuyor internetim kopmuyor daha doğrusu ama o kadar yavaşlıyorki hiç bir şeye bağlanmıyor oyunda isem oyun kopuyor felan bunu anlatıyorum illede yok hız testi yapın falan fistan dandirik şeylerle oyalıyorlar beni ekim ayından beri sorun bu bende hız testi yapayım yapmasına ama snr margin düşünce yani sorunum başlayınca internete bağlanamıyorum nasıl hız testi yapıcam bunu 4 aydır anlatamadım adamlara şimdi bezdim hani benim onlardan bişe beklemeden yapabileceğim bir şey varmı onu öğrenmek adına yazıyorum buraya

@Bozkurtbey ya benim asıl sorunum 35 mbps vaat edilirken 7 8 almak sorun değil eskiden yıllarca 3 kullandım 7 8 nimet şimdi bana ama snr marginim sürekli düşüyor ve kopuyor internetim kopmuyor daha doğrusu ama o kadar yavaşlıyorki hiç bir şeye bağlanmıyor oyunda isem oyun kopuyor felan bunu anlatıyorum illede yok hız testi yapın falan fistan dandirik şeylerle oyalıyorlar beni ekim ayından beri sorun bu bende hız testi yapayım yapmasına ama snr margin düşünce yani sorunum başlayınca internete bağlanamıyorum nasıl hız testi yapıcam bunu 4 aydır anlatamadım adamlara şimdi bezdim hani benim onlardan bişe beklemeden yapabileceğim bir şey varmı onu öğrenmek adına yazıyorum buraya
Farklı modem deneme şansın varsa bir dene ama başka da çok efektif bir çözüm gelmiyor aklıma. Bir şekilde Türknet'in evine teknik servis göndermesini sağlayıp hattın sağlık durumunu cihaz ile ölçmelerini isteyeceksin. Veya parasını verip sen birini tutacaksın ölçüm yaptıracaksın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı