Turk Telekom ani ping artışı

yilkerem8

Zeptopat
Katılım
25 Mayıs 2024
Mesajlar
7
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 3470
asus rx550 4gb
kıngston 12gb ddr3 ram
corsaor 400w psu
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Türk Telekom kullanıyorum ve özelikle oyunlarda aniden ping artıyor. Özelikle Valorant'a ping 15 20 gibi seviyedeyken aniden 3000 1500 seviyesine fırlıyor. İnternet üzerinde gezinirken fazla sorun olmuyor. Ama oyun oynarken çok sıkıntı çıkarıyor. Ayrıca Ethernet kablosu kulanmıyorum. Kablolu internet çekme şansım yok. Telefondan denediğim zaman böyle bir sorun yok. Bir süre önce taşındım. Taşınmadan önce böyle bir problem yaşamıyordum. Uzun süredir çözüm aradım ama bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Denediğim çözümler.
  • Wi-Fi sinyal güçlendirici aldım.
  • Daha güçlü bir USB Wi-Fi adaptör aldım driverlarını kurdum.
  • Modem arayüzünden ayarları sıfırladım
  • Sinyal güçlendiricinin yerini değiştirdim modeme daha yakın olarak ya da bilgisayara daha yakın olarak.

Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim ne ders çalışabiliyorum ne oyun oynayabiliyorum.
 
Maalesef. Bende Türk Telekom kullanıyorum ne yaparsan yap o çözülmeyecek gibi duruyor bende çok kez denedim hatta şikayet bile ettim ama sonuç yok..
 
@yilkerem8 önce bir ethernet ile test edin. Sorun kablosuz bağlanmadaysa antreye kablolu şekilde routera bağlayın. Oradan bir denemenizi tavsiye ederim. Bir de modem hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz?
teşekür ederim şu an kulandığım router ethernet girişi bulunuyor bilgisiyarıma bağladığım zaman internet daha hızlı ama dalgalanma ani ping artışı gibi sorunlar devam ediyor
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2024-05-28 at 18.31.39.jpeg
    WhatsApp Image 2024-05-28 at 18.31.39.jpeg
    81,4 KB · Görüntüleme: 9
Hocam evde kaç kişi kullanıyor interneti kablo direk ana modememi bağlı yoksa router falan mı var da kablo çektin.
hocam normalde ben hariç ailem kulanıyor ama çok kulanmıyorlar genel olarak ben kulanıyorum kablo vsdsl2 türk telekom modeme bağlı ben onun üzerinden wifi sinyal güçlendirici bağladım kablosuz olarak
 

Geri
Yukarı