Selam arkadaşlar,
Ben Turkcell Superbox 4.5G kullanıyorum. (279 TL paketi olan.) 1 haftadır bu cihazla ilgili hız problemi yaşıyorum.
Cep telefonumla hız testi yapıyorum 120 Mbit dowload hızı veriyor, superbox ise 50 Mbit üstüne çıkmıyor.
Yarı yarıya hız farkı var benim canımı çok sıkıyor bu durum. Müşteri hizmetlerini aradım telefonda aldığınız hızı bunda alamazsınız diyor.
Sizce de mantığınız alıyor mu 2 cihaz yan yana arada 2 katı hız farkı var?
Ben 2 ay superbox kullanıp, ızdırap çekip, iptal ve iade etmiş biriyim. Akşamları çok kötü oluyordu, sonra anladım ki bölgemdeki baz istasyonu kaynaklıymış, yoğunluk çok oluyormuş ve baz isyitasyonu kaldırmıyormuş. Hızlar bendede aynıydı, hatta akşamları dsha kötüydü, yayın felan yapamıyordum. Sürekli drop oluyordu.
Çinden ts9 anten şipariş ettim, yine aynı. Antenin hiç bir faydası olmuyor. Bu kalitesizliğe aylık 279 TL vermem dedim, iptal ettim. Telekom fiber geldi, şimdi mis gibi 100/4 gerçek fiber kullanıyorum. Kopma yok drop yok, hız düşüşü yok.
Turkcell bunu millete vereceğine, ilk önce baz istasyonlarını iyileştirsin, güçlendirsin, yatırım yapsın, para harcasın. 2018 senesinin ilk 9 ayında 1,2 milyar net kâr etmesiyle övüneceğine, rezalet hizmet kalitesine yatırım yapıp, iyileştirip, hizmet kalitesiyle övünsün.