Turkcell Superbox Ping Değerleri

Yer
Antalya
Evimde 75 mbit TT Altyapısı kullanmama rağmen superbox'a geçiş yaptım. Süreç ise şöyle gelişti. Yaklaşık saat 11:00 gibi turkcell.com.tr'den kayıt oluşturdum. Aynı gün 15:30'da bağlantı gerçekleşti.

Tam 2 haftadır superbox kullanıyorum memnunum.
Kullandığım paket: Sınırsız Superbox 4.5G İnternet 279 TL.

Modemi camın önüne konumlandırdım. Telefonum ( Huawei P20 ) 300 - 320 Mbit arası hız alıyor. Fakat modem telefona göre daha az hız alıyor.

29.12.2018 Pazar / 19:02 Hız testi ( Kablolu Bağlantı )

Eki Görüntüle 355558

29.12.2018 Pazar / 19:05 İndirme Hızı MB/sn
-Hertzer Almanya lokasyon 10 GB Test Dosyası

Eki Görüntüle 355559

League Of Legends Türkiye sunucusu ping değeri ( 28-33 arasında )

Eki Görüntüle 355568

Dezavantajları

- Sim kartta imei eşleştirmesi var. Farklı cihazlarda kullanamıyorsunuz. Hiç sinyal gelmiyor.
- Modemin LTE çekim gücü telefona göre düşük.
- Modemin wifi gücüde düşük. Aralara duvar girince sinyal çok düşüyor. 5 Ghz bir routerle kullanmak daha mantıklı.
Yabancı sunucularda ping değerleri nasıl?

Yabancı sunucularda ping değerleri nasıl?

Yabancı sunucularda speedtest ping değerleri ;

@celp Hocam peki modemin arayüzüne girip Ayarlar>Sistem>Cihaz bilgisinde sinyal değerlerinin resmini gönderirmisiniz ?
RSRQ: -8dBRSRP: -82dBm bende değerler bu şekilde sizde atarsanız en azından bu değerlerden ne kadar hız alacağımızı anlarız.

Tabii ki hocam Genelde -72dBm oluyor bende. Peki siz -82dBm'de ne kadar hız alıyorsunuz? ( Baz istasyonuna, kapasitesine ve yoğunluğuna göre farklılık gösterebilir. )

QQ.png

Merhabalar,
Bende geçtiğimiz cuma gününden beri kullanıyorum 279 TL olan paketi. UPLOAD hızım kırk megabit olmasına rağmen, sinyal çok kalitesiz. Altı bin bit yayın açıyorum drop ve bağlantı kopması yaşanıyor yayınımda. Modeme kablolu bağlantı yapmama rağmen bu dropları önleyemiyorum. Sinyal seviyem en yüksek kalitede. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ederim.

Bende en son pakete geçtim. Upload 20-30 arası. 6.000 bit hız verdiğimde ping çıkmadan oyun oynuyorum yayın da donma olmuyor. Yayın programı drop uyarısı veriyor zaman zaman. Ben de tam çözüm bulamadım.

@eflatun Anten aldım ben fakat işlevsiz cihazin içindeki antenler daha iyi çekim yapiyor technopat'ın önerdiği anteni aldım fakat dediğim gibi gerçekten işlevsiz benim olduğum yerde ama bende csgo da aşırı derecede laglanma yapıyor karakterler laglı gidiyor ve aynı şekilde bende öyle adamları vurmak çok zor bi hal alıyor @Cagdas.K sizde bu sorunun böyle olmamasına aşırı derecede şaşırdım gerçekten bende durum bu halde hala düzelmedi ve aynı sorun devam ediyor fakat net gerçekten iyi buna laf edemem.

Pubg Yayın testi yaptım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ping 66-80 arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Cagdas.K zaten dediğim gibi ben CS:GO'da sadece problem yaşıyorum onun dışında hiç bir oyunda problem yok. CS:GO'da aşırı derecede bir ping dalgalanması mevcut ve oyun oynarken çok laglanıyorum ve karşı rakip benim önüme çıkarken laglı çıkıyor ya da laglı ilerliyor ve vurması zor oluyor onun dışında bir problemim yok fakat ben bu işten para kazandığım için CS:GO benim için hepsinden daha önemli.

@Cagdas.K zaten dediğim gibi ben CS:GO'da sadece problem yaşıyorum onun dışında hiç bir oyunda problem yok. CS:GO'da aşırı derecede bir ping dalgalanması mevcut ve oyun oynarken çok laglanıyorum ve karşı rakip benim önüme çıkarken laglı çıkıyor ya da laglı ilerliyor ve vurması zor oluyor onun dışında bir problemim yok fakat ben bu işten para kazandığım için CS:GO benim için hepsinden daha önemli.
Canku7 kardeş, CS:GO oynuyorsan fiber internet şart.
Prof. oynuyorsan Türkcell Superonline kullanan her hangi bir yerden ev tutman senin yararına olacaktır. Ben Faceit Almanya sunucularında 35 ile 45 arasında ping alıyorum. Esea Avrupa ortalamam 45 ping.
Wi-Fi ile aynı pingteyken o dalgalanma bende de oluyor. Tavsiyem sadece fiber internetle, cat 6 kablolu bağlantı kullan.

Bu değerleri benim değil senin alman gerekiyor.

@numberx Malesef şuan ev tutma şansım yok oturduğum ev bana ait zaten cat 7 kabloyla bağlantı yapıyorum wifi ilede değil ama superbox biraz şans işi bir arkadaşım var çanakkalede kendisi oda aldı csgoda bir sorun yok diyor ama ben tekirdağdayım bende öyle laglanma ile ilgili bir sorun var yapıcak birşey yok yani şuan için
Maalesef 5G teknoljisiyle hız alsan bile o ping olacak. Pingin çaresi fiber. 6G ile pingi belki aşarlar. Oda muhtemel 10 yıl sonra.

Ayrıca Beylikdüzüne şunun şurasında ne kalmış 😀

@BARON™ Düşmedi düşmezde bazdan alındığı için çok laglı oynuyorsun oyunu sadece yayın açıcağım zaman superbox tercih ediyorum yada indirme/yüklemelerde onun dışında adsl ile oyun oynuyorum sanırım sözleşmem bitince kapattıracağım belki fiber netli bir eve taşınırım. Ama bu laglanma sorunu herkesde olan birşey değil bazı kişilerde bu olmuyor bazılarında benim gibi laglanma sorunu var ne yaptıysam bi türlü düzelmedi ping düşüp inmesini kafaya takmıyorum ama gözle görülür silah çekerken felan bir lag mevcut.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı