Turkcell Superonline ping sorunu statik IP ile çözülür mü?

Ipares

Hectopat
Makaleler
7
Yer
Izmir
@Ulunay
Bazı kullanıcıların bilmediği, bazılarının ise saçma bulduğu bir durum var.
İzmir, Ankara vb. bazı illerde Superonline Fiber kullanıcılarının çoğu İstanbul'a 15ms gibi olması gerekenden yüksek değerlerle bağlanıyor.
O kişilerden biri de benim zaten. Bu değer nadiren olması gereken seviyeye, 8-9ms'e düşüyor. O da 1 saat sonra eskisi gibi 15ms'e çıkıyor. Bu çok büyük bir sorun olmasa da yabancı sunucularda daha belirgin oluyor.

Ve bu bahsettiğim durum 2019'dan beri var İzmir'de.

Konuda pek net cevaplar bulamadım ama bu durum Statik IP ile çözülür mü?
İletebileceğim ve konunun ciddiye alınacağı çok yer var ancak bu durumu takıp da çalışacaklarını sanmıyorum. 3 sene umursamamışlar, şimdi mi bakacaklar :D

Bu durumu yaşayan başka kişileri de konunun altına beklerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ulunay
Bazı kullanıcıların bilmediği, bazılarının ise saçma bulduğu bir durum var.
İzmir, Ankara vb. bazı illerde Superonline Fiber kullanıcılarının çoğu İstanbul'a 15ms gibi olması gerekenden yüksek değerlerle bağlanıyor.
O kişilerden biri de benim zaten. Bu değer nadiren olması gereken seviyeye, 8-9ms'e düşüyor. O da 1 saat sonra eskisi gibi 15ms'e çıkıyor. Bu çok büyük bir sorun olmasa da yabancı sunucularda daha belirgin oluyor.

Ve bu bahsettiğim durum 2019'dan beri var İzmir'de.

İletebileceğim ve konunun ciddiye alınacağı çok yer var ancak bu durumu takıp da çalışacaklarını sanmıyorum. 3 sene umursamamışlar, şimdi mi bakacaklar :D

Bu durumu yaşayan başka kişileri de konunun altına beklerim.
Hayır.

Turkcell tarafındaki sorun kalitesiz yönlendirme kaynaklı. Veri çok fazla turluyor. Kapasite hızla doluyor vs. derken ufak sorunlar daha büyüğünü tetikliyor.

Bu sorunu çözmek için çabalamadıklarına göre BTK'nın belirlediği düşük standartlarda tutup gerisini sallıyorlar.

Yani sizin sorununuz Statik IP ile çözülemez gibi gözüküyor.

Turkcell tarafındaki sorun kalitesiz yönlendirme kaynaklı. Veri çok fazla turluyor. Kapasite hızla doluyor vs. derken ufak sorunlar daha büyüğünü tetikliyor.

Bu sorunu çözmek için çabalamadıklarına göre BTK'nın belirlediği düşük standartlarda tutup gerisini sallıyorlar.

Yani sizin sorununuz Statik IP ile çözülemez gibi gözüküyor.
Aslında iletmeyi deneyebilirim ancak ne kadar umursarlar hiç bilmiyorum.
Telekom FTTB altyapımdan sonra Fiber'e geçince TT'nin normal halinden daha yüksek değerlerde bağlantı kurmak can sıkıcı biraz.
Belki biliyorsunuzdur, ben CGNAT'ı bir şekilde buga sokup 2 ay boyunca Telekom'a iletmeme ve uğraşmalarına rağmen çözülemeyen sorunu yaşayan kişiyim :D
İstanbul'dan IP aldığımdan 11-12ms yerine 20-25ms gibi değerler alıyordum ve kopma yaşıyordum.

Zaten Turkcell'de çalışan bir Network Engineer'a sorduğumda bu sorunun bahsettiğiniz gibi "ufak sorunlar daha büyüğünü tetiklediği" bir sorun olduğunu söylemişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı