Turkcell Superonline'a geçmeye değer mi?

onurko93

Megapat
Daha fazla  
TurkNet'e kotalı internet zamanlarında geçmiştim. Son yıla kadar iyiydi pek problem olmadı fakat son yıllarda sık sık sıkıntı yaratmaya başladı ya hat kötüleşti ya da başka bir şey var bilemedim. Ping sorunu yaşıyorum sorunu hep bana atıyorlar net kesilip duruyor sorunu yine bana atıyorlar ama sorun ben bir şey yapmama rağmen düzeliyor.

Neyse konuya gelecek olursak 1 sene kadar önce Turkcell Superonline kutusu eve kadar geldi eve özel hat var yani. Geçmeye değer mi pingim TurkNet giga fiber gibi 1ms olur mu?

Bir de ben Keenetic modem ve routerlarını kullanıyorum. Kendi modemlerini dayatıyorlar mı? Ben Keenetic'lerimden vazgeçmem de :D Kullanan var mıdır tavsiye eder misiniz?

Bu şirketin fiber kullanıcısı olarak memnunum hız ölçümlerinde ping 5-7 felan. Fakat sunucusu avrupada olan oyunlarda ping pek de düşük değil. Örneğin ETS 2 oyununda 59-60 felan. Paket kaybı da neredeyse hiç yaşamıyorum.

Not: 100/10 paket kullanıyorum.

Eğer fiber apartmanınıza geldiyse düşünmeden geçin. Rakibi yok denebilir. Kendi alt yapısı olduğundan yoğunluk olmuyor ve herhangi bir sorunda direkt çözüyorlar.

Altyapın neyse o kardeşim. Eğer Turkcell SOL altyapın varsa geç. Ama TT HiperNET kullanıyorsan ISP'nin fiyat harici etkisi olmaz.

10 yılı aşkın süre Turkcell Superonline kullandım. Eski zamanlarda problemli olsada kullandığım son 5 sene fiber altyapı sayesinde gayet iyi değerler yakalıyordum.

Superonline Fiber kullanıyorum ve gayet memnunum. 200/50 gibi bir değerim var ve stabil. Modemi gayet güzel neredeyse heryerde çekiyor. Pingi düşük fakat avrupa sunucusunda yüksek kalabiliyor. Paket kaybı yok. Kopma vs. yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı