Turkcell vs TurkNet vs NetSpeed

Karakurt5877

Hectopat
Katılım
28 Eylül 2019
Mesajlar
1.393
Makaleler
2
Çözümler
5
Normalde Türk Telekom kullanıyorum ama vadedilen hızın %80'ni bile karşılayamadıklarından tüketici hakem heyeti'ne şikayet ettik. Şikayetin cevaplanması bekliyoruz. Haklı olduğumuzdan dolayı kazanacağız gibi düşünüyorum. O yüzden şimdiden geçeceğim firmaya karar vereyim dedim. Aklımda 3 firma var. Turkcell, NetSpeed ve TurkNet. Aşağıdaki görselde altyapı sorgulama sonuçları var. Sivas lokasyonuna göre önerirseniz sevinirim. Bir sorun olduğunda hızlı çözen ve müşteri hizmetleri iyi olan bir firma olursa daha iyi. Türk Telekom gibi bir firma olmasın da.
NetSpeed:

1631730850314.png


TurkNet:

1631730866216.png


Turkcell:

1631731243185.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi firmaya geçerseniz geçin aynı altyapıdan hizmet alacaksanız. Sorun altyapı kaynaklıysa İSS değişikliği fayda etmez.

Müşteri hizmetleri derseniz Turkcell tek geçer.

Edit; Turkcell harici firmalar değerlerden de anlayabileceğiniz gibi anlık kapasiteye göre sonuç veriyor. Kullanımın az olduğu saatlerde bakarsanız 70-80 Mbps bile gösterir. Turkcell'in ilettiği 53 bir skala. Örneğin 70'e kadar olan altyapılarda garani olması için 53Mbps yukarısında bir paket satmıyor. Müşteriye veremeyeceği hızı vaadetmiyor.
 
Hangi firmaya geçerseniz geçin aynı altyapıdan hizmet alacaksanız. Sorun altyapı kaynaklıysa ISS değişikliği fayda etmez.

Müşteri hizmetleri derseniz Turkcell tek geçer.

Türk Telekom'un dediğine göre port sorunu varmış. (Sorunu bulmaları 2-3 ay sürdü. O da ayrı bir mevzu.)
 
Turkcell. Aktif kullanırkenki hız testim. Yalnız şunu unutma ki burada ne denilirse denilsin sonuçlar bölgeden bölgeye değişecektir. En iyi cevap sen kendin tecrübe edinmenle sonuçlanır.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (6).png
    Ekran Görüntüsü (6).png
    592,6 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleme:
B
TürkTelekom'un dediğine göre port sorunu varmış.
Birebir aynı porttan hizmet alacaksınız. Yukarıdaki İSS'lerin tamamı Turk Telekomdan port kiralayıp size hizmet verecek. Sorun yaşadığınızda siz Turkcell'e ticket açacaksınız onlar TT'ye. Değişen bir durum olmayacak. Yine de Turkcell geçişi denenebilir. Turkcell bazı durumlarda gücünü kullanarak TT tarafına sorunların çözümü için baskı yapıp olumlu sonuç alıyor.
 
5 aydır turknet kullanıcısıyım. Hiçbir sorun yaşamadım ve gördüğüm herkese tavsiye ediyorum. Ayrıca taahhüt yok, ilk ay denemesi ücretsiz, 30 gün içinde çıkarsan faturan iade, istediğin zaman iptal edebiliyosun vs vs. Kolaylıklar çok. Söylentilere inanmayın derim.
Enayi gibi Turkcell'e para vermenin anlamı yok insanları soymak üzerine kurulmuş bir şirket.
 
Hepsini bulunduğum yerde kullanma fırsatım oldu. Benim tercihim Netspeed. Açılan destek taleplerine 1 günde cevap veriyorlar, telefonla aramakla uğraşmak istemiyorsanız çok iyi bir sistem o.
Müşteri hizmetleri olarak: Turkcell > Netspeed > Türknet
Fiyat: Turkcell > Türknet > Netspeed
Fiyat konusunda Türknet altyapınızın desteklediği en yüksek hızı veriyor. Netspeed'in Speed Pro 100 paketi 88 TL. 100 MBPS üstü hız alamayacaksanız Türknet kullanmanın pek bir mantığı yok bence. Turkcell fiyatlandırmasından bahsetmiyorum zaten.
 
Birkaç sene öncesine kadar Turkcell VDSL kullanıyordum. 35 Mbps olan hızımı, taahhüt bittiği tarihte 24 olarak güncelleyebileceklerini söylemişlerdi. 90 Mbps'a kadar desteği olan dairede 35 Mbps'yi bile çok görmüştü o dönemde Turkcell. Sonra aynı dairede NetSpeed'e geçip 75 Mbps hız almaya başladım. O günden sonra alternatifi varsa eğer büyük firmaları tercih etmemeye çalıştım. Yaklaşık 4 senedir NetSpeed kullanıyorum ve çok memnunum. Turk Telekom altyapısı olan yerlerde NetSpeed, kendi altyapısı olan yerlerde TurkNet en iyi sağlayıcılar bence.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı