TurkNet 2 Mbps upload hızı nasıl alınır?

Sanmıyorum o kadar kabloyu yenileyeceklerini ama tavsiyeniz için teşekkürler.
Zaten kabloyu onlar değişmiyor, elektrikçi değişiyor. O zaman ankastreden ölçüm yapın yapabilirseniz., eğer hızlar bir tık iyi olursa değişin kabloları.

Konunun ISP ile bir ilgisi yok maalesef.
Modem kafasına göre SNR ayarıyla oynamış gibi görünüyor. Normalde modem yazılımları varsayılan değer olarak minimum 8.0 SNR için ayarlıdır. Daha yüksek hız alacak bile olsanız 8.0 değerinin altına düşürmemeye çalışır. Dikkat ederseniz eğer; siz yüksek upload alırken upload tarafındaki SNR değeriniz aşırı düşmüş. Zaten o sayede birazcık upload hızı yükselmiş.
Bu durumda modemin ayarlarında varsa elle SNR ayarı yapmaktan başka bir seçeneğiniz yok. Tabii düşük SNR ile kopma sorunu da yaşayabilirsiniz. Bunu da göz önünde bulundurun.

Konunun ısp ile bir ilgisi yok maalesef.
Modem kafasına göre SNR ayarıyla oynamış gibi görünüyor. Normalde modem yazılımları varsayılan değer olarak minimum 8.0 SNR için ayarlıdır. Daha yüksek hız alacak bile olsanız 8.0 değerinin altına düşürmemeye çalışır. Dikkat ederseniz eğer; siz yüksek upload alırken upload tarafındaki SNR değeriniz aşırı düşmüş. Zaten o sayede birazcık upload hızı yükselmiş.
Bu durumda modemin ayarlarında varsa elle SNR ayarı yapmaktan başka bir seçeneğiniz yok. Tabii düşük SNR ile kopma sorunu da yaşayabilirsiniz. Bunu da göz önünde bulundurun.

Ben Keenetic modemde bu modun olduğunu biliyorum sadece “kullandığım için” elle SNR margin ayarları ile oynayabiliyorum.

Kopma o kadar önemli değil ama modemimde öyle bir ayara rastlayamadım. Galiba yok maalesef. Söyledikleriniz mantıklı geldi, teşekkür ederim
Önerileriniz ve araştırmalarım sonucu modemime telnet diye bir ayar ekledim. Bu sayede Putt isimli bir proğram aracılığı ile max data rate'imi değiştirebiliyorum. Buraya düşük değerler girdiğimde hızım düşüyor ama snr değerim artıyor ancak benim istediğim tam tersi olduğu için yüksek değerler giriyorum ama snr değerim bir türlü 8'in altına düşmüyor ve dolayısıyla hızım artmıyor. Doğrudan snr ayarını değiştirebileceğim bir kod da henüz bulamadım. Araştırmaya devam ediyorum. Bilgilendirme olarak yazma gereği hissettim. Sizlere ve cevap veren arkadaşlara da teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı