TurkNet 75Mbps paketi değeleri nasıl?

Anladım. Splitter resmini atabilir misin? Zaten tipinden belli olur eski olduğu. Onun dışında modeme bağlantı sağlayan kabloları değiştirip ayrıca telefonuda öneririm. Zaten çoğunluk splitter kadar olan bağlantı da ekler mevcut. En azından oraya kadar düzeltsen daha verimli olur. Telefonda kullanıldığı için tabi hıza ve performansa etkisi oluyor ama internet hızı yüksek olduğu için sorun olmaz.
Splitter bu.Gri renkli splitter.Renk yenilik olarak fark ediyor mu bilmem ama gri renkli.Telefon çok kullanılmıyor günlük arayanı yok ama babam telefonu iptal ettirme diye diretti bende tamam dedim.

Splitter bu.Gri renkli splitter.Renk yenilik olarak fark ediyor mu bilmem ama gri renkli.Telefon çok kullanılmıyor günlük arayanı yok ama babam telefonu iptal ettirme diye diretti bende tamam dedim.
Boyumdan yukarıda olduğu için net çekenedim maalesef.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-11-17-44-57-591_com.miui.videoplayer.jpg
    Screenshot_2024-06-11-17-44-57-591_com.miui.videoplayer.jpg
    24,3 KB · Görüntüleme: 27
Splitter bu. Gri renkli splitter. Renk yenilik olarak fark ediyor mu bilmem ama gri renkli. Telefon çok kullanılmıyor günlük arayanı yok ama babam telefonu iptal ettirme diye diretti bende tamam dedim.

Boyumdan yukarıda olduğu için net çekenedim maalesef.

Anladım markadan falan anlaşılıyordu ama bu şekilde zor. Kabloları yenileyin her şekilde daha iyi olacaktır.

Anladım markadan falan anlaşılıyordu ama bu şekilde zor. Kabloları yenileyin her şekilde daha iyi olacaktır.
İnternet kullanmaya başladığımızdan beri bi sorun oldu.Modem biraz oynatınca direkt sıfırlanıyor.Bunun önüne nasıl geçerim?Önceden böyle bi sorun yoktu.Bir de giderken anakatre kutusuna baktığımda kabloların ucunun kesilip ek yapılıp elektrik bandı bile sarılmadan öyle dışarıda bırakıldığını gördüm.Bundan dolayı olabilir mi ?

İnternet kullanmaya başladığımızdan beri bir sorun oldu. Modem biraz oynatınca direkt sıfırlanıyor. Bunun önüne nasıl geçerim? Önceden böyle bir sorun yoktu. Bir de giderken anakatre kutusuna baktığımda kabloların ucunun kesilip ek yapılıp elektrik bandı bile sarılmadan öyle dışarıda bırakıldığını gördüm. Bundan dolayı olabilir mi?

Modem oynatmasından sebebi DSL kablosunda temassızlık kaynaklıdır. Dediğim gibi kablo değişimi yapılması komple her şekilde daha sağlıklı ve daha iyi performans getirecektir. Onun haricinde ben bant bile önermezken direkt açık şekilde bırakmaları hiç hoş olmamış. Bu da gerek nem gerek temassızlık gibi nedenler getirebilir. Haliyle binanın girişinden kısacası nereye müdahale edebiliyorsanız komple değiştirmeyi. Tabii bina içinden tekrar çekilecekse biraz uğraştıracaktır. Özellikle de bu işlerle uğraşmayan bilmeyenler için bu nedenle elektrikçiden yardımcı alabilirsin. İstersen sadece kendi dairene istersen de binadakilerle konuşup komple hepsini yenilettirebilirsiniz.

Modem oynatmasından sebebi DSL kablosunda temassızlık kaynaklıdır. Dediğim gibi kablo değişimi yapılması komple her şekilde daha sağlıklı ve daha iyi performans getirecektir. Onun haricinde ben bant bile önermezken direkt açık şekilde bırakmaları hiç hoş olmamış. Bu da gerek nem gerek temassızlık gibi nedenler getirebilir. Haliyle binanın girişinden kısacası nereye müdahale edebiliyorsanız komple değiştirmeyi. Tabii bina içinden tekrar çekilecekse biraz uğraştıracaktır. Özellikle de bu işlerle uğraşmayan bilmeyenler için bu nedenle elektrikçiden yardımcı alabilirsin. İstersen sadece kendi dairene istersen de binadakilerle konuşup komple hepsini yenilettirebilirsiniz.
Binada biz hariç 2 3 kişi internet kullanıyor sanırım.Hepsine gerek yok bizim kabloyu yenilesek yeterli şimdilik.Yine sanırım daire boşluğundan kablo sarkıtılıp yapılacak.Dışardan mümkün mü bilmiyorum.

Binada biz hariç 2 3 kişi internet kullanıyor sanırım. Hepsine gerek yok bizim kabloyu yenilesek yeterli şimdilik. Yine sanırım daire boşluğundan kablo sarkıtılıp yapılacak. Dışarıdan mümkün mü bilmiyorum.

Daire boşluğu derken bildiğin priz içinden gelmesinden bahsettim. Ama dışarıdan da olacaksa o zaman dışarıda ki hava şartlarına dayanaklı olması gerek. CAT6 kullanılacağı için zaten dayanıklı olacaktır flat tür hariç ama ekstra kablo kanalı döşenerek yapılması gerek. Yani kısacası işi yaparken de ne kadar kaliteli yaparsan o kadar memnun olursun. Şimdiden kolay gelsin.

Daire boşluğu derken bildiğin priz içinden gelmesinden bahsettim. Ama dışarıdan da olacaksa o zaman dışarıda ki hava şartlarına dayanaklı olması gerek. CAT6 kullanılacağı için zaten dayanıklı olacaktır flat tür hariç ama ekstra kablo kanalı döşenerek yapılması gerek. Yani kısacası işi yaparken de ne kadar kaliteli yaparsan o kadar memnun olursun. Şimdiden kolay gelsin.
Priz içini bilmiyorum bildiğiniz apartmandaki kabloların geçtiği boşluktan geçip modeme takılıcak.Bina 50 senelik neredeyse.Kabloyu da cat6 ya güncellediğimiz zaman kalın olduğu için yukardan götürürüz.Şu an kullanılan kablo küçük olduğu için yerden gidiyor ve odayla arasında kapı olduğu için açılıp kapanmada sürekli hasar görüyor.Bayram sonrası hallederiz gibi görünüyor şimdilik.Sağolun bilgilendirmeler için.

Priz içini bilmiyorum bildiğiniz apartmandaki kabloların geçtiği boşluktan geçip modeme takılacak. Bina 50 senelik neredeyse. Kabloyu da CAT6 ya güncellediğimiz zaman kalın olduğu için yukarıdan götürürüz. Şu an kullanılan kablo küçük olduğu için yerden gidiyor ve odayla arasında kapı olduğu için açılıp kapanmada sürekli hasar görüyor. Bayram sonrası hallederiz gibi görünüyor şimdilik. Sağ olun bilgilendirmeler için.

Rica ederim. Bina içi geçecek ise flat kablo tercih edebilirsin. Kapı altından vs içinde zarar görmez kablo. Tabii ev size aitse sorun olmaz en kötü duvarı delip kablo kanalı ile de gizlerseniz çok güzel olur. Örnek olarak atayım kabloyu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı