Tüm firmalar KVKK kapsamında “Verileriniz firmamız tarafından işlenebilir” vb. diye sözleşme imzalatıyor zaten. Bu bir savunma değil. TurkNet'in yaptığı şey dünyanın en saçma şeyi. Ben seni 3 yıl önce terk etmişim, 3 yıldır bana ne bir fatura kesmişsin ne de internet vermişsin ama bilgilerimi veri tabanında, üstelik internetsiz ortamda da değil, internete açık şekilde tutuyorsun. Bunu nasıl savunabilirsiniz ki?
Yani 3 yıl olmuş, silmemiş. Ne zaman silmeyi düşünüyormuş ki? 5 yıl, 10 yıl, çeyrek asır sonra. Ayrıca azınlık müşteri kesimi etkilense bile ben müşteri değilim. Ben artık onlar için yok olmalıyım. Adamların adını unutmuşum, adamlar verimi çaldırıyor.
Mesut Çevik’e de inanmıyorum. Sırf sponsorluk alıp övdü diye milletin içini rahatlatmak için “Herkes etkilenmedi” edebiyatı yapmış. Yahu ben bile etkilenmişim, adamların abonesi değilim 3 yıldır. Ne etkilenmemesinden bahsediyorsa artık. Herhalde veriler sızdıktan sonra yapılan 50-100 tane abonelik açılışı etkilenmemiştir. Onlardan bahsediyor herhalde.
Ya bu forumda 2016-2017 civarında TurkNet kullanıp sonra başka ISS’e geçen insanlar da vardır. Şimdi bu insanların verilerinin tutulmadığının garantisi var mı? Çok gerginim. “Herkes etkilendi, ayrılmış olsan da sen de etkilenmiş ol, ne olacak” gibi tavırlara karşı da küfürler savurmak istiyorum. Gerginlik seviyem buralarda falan.