TurkNet abonelik bilgilerimi silmemiş

Makaleler
10
Yer
Kenya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 2600
B450M S2H V2
Apacer 8GB 3000MHz
XFX RX 570 4GB
Corsair Spec Delta RGB
Corsair VS550 (Beyaz etiketli)
Meslek
Öğrenci
Yıllar önce TurkNet kullanıyordum. Son günlerde olan TurkNet veri sızıntısına üzülsem de kendi bilgilerimin veri tabanlarından silindiğini düşünerek rahatlıyordum. Bugün gelen Mail'de yazana göre TurkNet veri tabanından hâlâ benim verilerimi silmemiş. Mailin devamı da var ama atmıyorum. Kısaca tüm müşterilere atılan özür maili bana da atılmış.

Screenshot_20250314_104741_Gmail.jpg

Screenshot_20250314_104746_Gmail.jpg

Bunları görünce kan beynime sıçradı. Ben TurkNet'i iptal ettireli 3 sene oluyor. Adamlar hâlş benim mail adresim gibi verileri tutuyorlarmış. E bunu tutuyorlarsa kimlik seri no gibi bilgilerimi de tutuyorlardır. Ve eğer gerçekten öyle ise bu yapılam terbiyesizlik, ahlaksızlık boyutunu da aşarak veri kaçırmaya girer. Durum düşündüğüm gibi mi? Sizde durumlar nasıl? Rica etsem bilgi verir misiniz çok gerildim.
Sosyaldeki ISS değiştirme Post'um için tıklayıp gidebilirsiniz:

Bugün itibarıyla Kablonet'e geçişimi başlattım. Ekiplerin gelip kurulum yapmasını bekleyeceğim. Superonline'dan TurkNet'e geçerken bana TurkNet yetkilileri hiçbir şey yapmama gerek olmadığını, TurkNet'in belge göndererek Superonline'ı iptal edeceğini söylediler. Dediklerini de yaptılar ve hiç internetsiz kalmadım. Ancak Kablonet'e geçerken telefondaki yetkili eski internetimi (TurkNet) kendim iptal etmem gerektiğini ve eski ISS'imi arayarak bilgi almam gerektiğini söyledi. TurkNet fatura kesim tarihim her ayın 12'si. Ben TurkNet'i en hızlı (e-Devlet vb. kullanarak) nasıl iptal ederim ve ne zaman iptali başlatmalıyım?

Mesut Çevik'in videosunda dediğine göre azınlık bir bölüm bu veri sızıntısından etkilenmiş. TurkNet bütün abonelerden özür dilemiş olabilir.

Keza anlaşmayla cartla curtla verileri kalıcı tutuyor olabilirler. Kim bilir, belki habersiz kabul etmişsinizdir.

Mesut çevik'in videosunda dediğine göre azınlık bir bölüm bu veri sızıntısından etkilenmiş. TurkNet bütün abonelerden özür dilemiş olabilir.

Keza anlaşmayla cartla curtla verileri kalıcı tutuyor olabilirler. Kim bilir, belki habersiz kabul etmişsinizdir.

DB'nin paylaşıldığı yerde 2.8m abonenin verisinin olduğu yazıyordu fakat emin değilim, toplam kullanıcı sayısının kaç olduğunu bilmiyorum maalesef.

DB'nin paylaşıldığı yerde 2.8m abonenin verisinin olduğu yazıyordu fakat emin değilim, toplam kullanıcı sayısının kaç olduğunu bilmiyorum maalesef.
Zaten az bir miktarda kullanıcının etkilendiğini belirten de TurkNet. Doğru olup olmadığından %100 emin olamayız. Belki de bütün aboneler etkilenmiştir.

Zaten az bir miktarda kullanıcının etkilendiğini belirten de TurkNet. Doğru olup olmadığından %100 emin olamayız. Belki de bütün aboneler etkilenmiştir.

Ben azınlık bir kısmın etkilendiğini maalesef ki sanmıyorum hocam, kullanıcıların çoğunluğunun verisini sızdırdılar muhtemelen.

Mesut Çevik'in videosunda dediğine göre azınlık bir bölüm bu veri sızıntısından etkilenmiş. TurkNet bütün abonelerden özür dilemiş olabilir.

Tüm firmalar KVKK kapsamında “Verileriniz firmamız tarafından işlenebilir” vb. diye sözleşme imzalatıyor zaten. Bu bir savunma değil. TurkNet'in yaptığı şey dünyanın en saçma şeyi. Ben seni 3 yıl önce terk etmişim, 3 yıldır bana ne bir fatura kesmişsin ne de internet vermişsin ama bilgilerimi veri tabanında, üstelik internetsiz ortamda da değil, internete açık şekilde tutuyorsun. Bunu nasıl savunabilirsiniz ki?

Yani 3 yıl olmuş, silmemiş. Ne zaman silmeyi düşünüyormuş ki? 5 yıl, 10 yıl, çeyrek asır sonra. Ayrıca azınlık müşteri kesimi etkilense bile ben müşteri değilim. Ben artık onlar için yok olmalıyım. Adamların adını unutmuşum, adamlar verimi çaldırıyor.

Mesut Çevik’e de inanmıyorum. Sırf sponsorluk alıp övdü diye milletin içini rahatlatmak için “Herkes etkilenmedi” edebiyatı yapmış. Yahu ben bile etkilenmişim, adamların abonesi değilim 3 yıldır. Ne etkilenmemesinden bahsediyorsa artık. Herhalde veriler sızdıktan sonra yapılan 50-100 tane abonelik açılışı etkilenmemiştir. Onlardan bahsediyor herhalde.

Ya bu forumda 2016-2017 civarında TurkNet kullanıp sonra başka ISS’e geçen insanlar da vardır. Şimdi bu insanların verilerinin tutulmadığının garantisi var mı? Çok gerginim. “Herkes etkilendi, ayrılmış olsan da sen de etkilenmiş ol, ne olacak” gibi tavırlara karşı da küfürler savurmak istiyorum. Gerginlik seviyem buralarda falan.

Tüm firmalar KVKK kapsamında “Verileriniz firmamız tarafından işlenebilir” vb. diye sözleşme imzalatıyor zaten. Bu bir savunma değil. TurkNet'in yaptığı şey dünyanın en saçma şeyi. Ben seni 3 yıl önce terk etmişim, 3 yıldır bana ne bir fatura kesmişsin ne de internet vermişsin ama bilgilerimi veri tabanında, üstelik internetsiz ortamda da değil, internete açık şekilde tutuyorsun. Bunu nasıl savunabilirsiniz ki?

Yani 3 yıl olmuş, silmemiş. Ne zaman silmeyi düşünüyormuş ki? 5 yıl, 10 yıl, çeyrek asır sonra. Ayrıca azınlık müşteri kesimi etkilense bile ben müşteri değilim. Ben artık onlar için yok olmalıyım. Adamların adını unutmuşum, adamlar verimi çaldırıyor.

Mesut Çevik’e de inanmıyorum. Sırf sponsorluk alıp övdü diye milletin içini rahatlatmak için “Herkes etkilenmedi” edebiyatı yapmış. Yahu ben bile etkilenmişim, adamların abonesi değilim 3 yıldır. Ne etkilenmemesinden bahsediyorsa artık. Herhalde veriler sızdıktan sonra yapılan 50-100 tane abonelik açılışı etkilenmemiştir. Onlardan bahsediyor herhalde.

Ya bu forumda 2016-2017 civarında TurkNet kullanıp sonra başka ISS’e geçen insanlar da vardır. Şimdi bu insanların verilerinin tutulmadığının garantisi var mı? Çok gerginim. “Herkes etkilendi, ayrılmış olsan da sen de etkilenmiş ol, ne olacak” gibi tavırlara karşı da küfürler savurmak istiyorum. Gerginlik seviyem buralarda falan.
Sakin olunuz. “Herkes etkilendi, ayrılmış olsan da sen de etkilenmiş ol, ne olacak” gibi bir tavrım yok. TurkNet'i de savunmuyorum.

Mesut Çevik'e de inanmayabilirsiniz, bununla da ilgilenmiyorum.

Etkilenen kitlenin azınlık olduğunu Mesut Çevik'e söyleyen zaten TurkNet'ti. TurkNet'e inanmayabilirsiniz, yine ilgilenmiyorum.

Benim demek istediğim az bir kitle etkilenmiş olabilir fakat TurkNet bütün abonelerden özür dilemiş olabilir. Yani ne diyorum? 100 aboneden 10'u etkilenmiştir ama 100'ünden de özür dilemişlerdir. Belki de hiç etkilenmemişsinizdir. Belki de ortada sizin için endişelenecek bir durum yoktur.

Belki de hiç etkilenmemişsinizdir.
Umarım gerçekten öyle olmuştur. Sabah böyle bir maille uyanmak belli bir süre hayatı sorgulattı. Eğer gerçekten verim çalındıysa hadi eski müşteriyim diye verimi saklıyorsun diyelim. İnternete açık ortamdaki database'de saklaması tam bir fiyasko. Üye olurken zaten evrakları kargolatıyorsun. Sil beni, evrakları ya fiziksel tut ya da internetsiz ortamda tut. Saçma sapan işler yapıyorlar ondan geriliyorum. Her neyse korsanlar bankamı ya da kripto cüzdanımı çalmaya kalkarlarsa oradan öğrenirim artık çalınıp çalınmadığını. TurkNet'i zaten bırakmıştım. Artık adını bile anmak istemiyorum. Size de bilgi için teşekkürler.

Umarım gerçekten öyle olmuştur. Sabah böyle bir maille uyanmak belli bir süre hayatı sorgulattı. Eğer gerçekten verim çalındıysa hadi eski müşteriyim diye verimi saklıyorsun diyelim. İnternete açık ortamdaki database'de saklaması tam bir fiyasko. Üye olurken zaten evrakları kargolatıyorsun. Sil beni, evrakları ya fiziksel tut ya da internetsiz ortamda tut. Saçma sapan işler yapıyorlar ondan geriliyorum. Her neyse korsanlar bankamı ya da kripto cüzdanımı çalmaya kalkarlarsa oradan öğrenirim artık çalınıp çalınmadığını. TurkNet'i zaten bırakmıştım. Artık adını bile anmak istemiyorum. Size de bilgi için teşekkürler.
Banka çalınmasından bahsederken ciddiyim arkadaşlar. Tek çalınmayan şey seri no idi ve dijital bankacılıkta onunla kendimizi doğruluyorduk, o da çalındı. Geçmiş olsun hepimize.
Screenshot_20250314_113604_VakfBank.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı