TurkNet altyapı sorgulama sonuçları

Aerials

Hectopat
Katılım
1 Ocak 2018
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, TurkNet altyapı sorgulaması yaptığımda alabileceğim hız 50 Mbps görüntülenmekte. Yaklaşık 15 yıldır Türk Telekom kullanıyorduk, fakat internet hizmeti sağlayıcım Türk Telekom'u değiştirme kararı aldık. Türk Telekom mevcut altyapı hız değerlerimde çıkan sonuç maximum 82 Mbps çıkıyor. Ayrıca farklı markalardan (GIBIRNet, Netspeed,Millenicom) test yaptığımda minimum; 80, 82, 85 aralığı görüntülenmekte. TurkNet'te 50 Mbps'ye zoraki tutulmam çok saçma geldi, diğer tüm internet sağlayıcılarında aynı hızı alırken TurkNet paketi almaya çalışırken test sonucu neden düşük çıkıyor? TurkNet altyapı sorgulama sistemi stabil çalışmıyor bu doğru değerler kesinlikle değil. Müşteri hizmetleri personeliyle konuşup bu durumu izah ettim, bizim sistemimizde ne çıkarsa Max onu verebiliriz sistem üzerinde herhangi bir hız değişikliği yapamayız gibi klasik ezber cevapler verdiler, bu durum benim için çok komik bir hal aldı. Benim isteğim 100 Mbps'lik paketi kullanmama açmaları ve en azından diğer markalarda alabildiğim hızı almak istiyorum, şu an mevcutta 80 Mbps bandında hız alıyorken, TurkNet maalesef olmaz demesi çok saçma.
Sn. @recepbaltaş, TurkNet'le ilgili son zamanlarda birçok tanıtım videoları çekiyorsunuz, bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
 
Son düzenleme:
Hattınızın değerleri çok değişmez hattın gerçek alt yapısını Telekom veriyor hepsi onun üzerinden size bu hizmeti ulaştırıyor. TurkNet aldığınızda hattınızın değeri ne ise onlarda aynı oranlara yakın olanı verecektir.
 
Turknet'te 50 mbit çıkmış olabilir. Zaten tek paket veriyorlar. Ne kadar destekliyorsa onu veriyorlar. Geçiş yaptıktan sonra internet hızınızı yükseltmek için talep oluşturun. Hattınızın kaldırdığı en son hıza kadar verirler.
 
Kısa ve öz olarak genelde Türkiye olarak Türk Telekom internet alt yapısı mevcuttur her alanda. Vodafone Superonline TurkNet gibi diğer internet hizmetleri Türk Telekom'un alt yapısından faydalanmaktadır. Bulunduğum bölgede 1Mbit'i geçmeyen bir Türk Telekom alt yapısı mevcut ve TurkNet 75Mbit'e kadar internet verebileceğini iddia etse de altyapı desteklemediği için iptal ettirdim. Su an kablosuz mikrotik cihaz ile antwifi aracılığı ile TurkNet Türk Telekom karışımı sponsor dahili internet kullaniyoruz. Hız testlerin de değişiklik gösteriyor ara sıra SSID.
 
Geri dönüş için teşekkürler , hattım tabiki destekliyor . Diğer tüm markalarda adresim 80 küsür mbps sonuç verirken ; mevcutta kullandığım internet 80 küsür hız değerleri veriyor , türknet neden 50 mbps diyor bu sorunun cevabını aramıştım o kadar sanki ben bilgileri hiç vermemişim gibi dönüş yapılmış .
 
Geri dönüş için teşekkürler, hattım tabii ki destekliyor. Diğer tüm markalarda adresim 80 küsur Mbps sonuç verirken; mevcutta kullandığım internet 80 küsur hız değerleri veriyor, TurkNet neden 50 Mbps diyor bu sorunun cevabını aramıştım o kadar sanki ben bilgileri hiç vermemişim gibi dönüş yapılmış.

50-100 MB arasında fiyat farkı vermeyeceğin aralarında bir TurkNet var. Sonuçta evine kablo Türk Telekom tarafından çekilecek ve hangi firma olursa olsun aynı hızı alacaksın yani sonuç değişmeyecek. Fazladan 20-30 MB yazarak sonunda biz size 80 Mbps demedik 80 Mbps kadar dedik bahaneleri ile uğraşmaman için ve memnun bir kullanıcısı olarak TurkNet tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı