Turknet ASUS DSL-N16 modem yüksek ping

Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar

Yaklaşık 1 ay önce aldığımız ASUS DSL-N16 markalı modemi VDSL bağlantıya geçiş yapmak istediğimden dolayı satın aldım. Daha önceden TTNET'in çok eski 2012 modem bir ADSL modemini kullanıyordum.

İnternet sağlayıcım TurkNet bana VDSL modem aldığım takdirde VDSL bağlantıya geçebileceğimi söylediler. Ben de geçiş yaptım. Şimdi aktif olarak TurkNet'in 35Mbps'lik paketini kullanıyoruz. Download ve upload değerleri çok iyi çıkıyor (tam olarak alıyorum neredeyse).

Ping ve jitter da 5 ile 10 civarında dolanıyorlar fakat oyun oynarken ping normal bir seviyede gezerken ani fırlamalar yapıyor. Mesela pingim 10 saniye boyunca 5-6 civarında gezerken bir anda 200-300'lere fırlıyor ve bu beni çıldırtıyor resmen. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim :)

Modem ile bilgisayar arasında 2 duvar olduğu için maalesef Wi-Fi bağlantısı yapmak zorundayım.

Birçok nedeni olabilir. Ama benim en çok gözüme çarpan arada 2 duvar olması. Bir kereliğine de olsa kablolu denemeye çalışın bence. Ayrıca bant genişliği ne durumda? Cihazların internet kullanımları nasıl ping çıktığı sırada?

Diğer cihazların Wi-Fi bağlantısı kapatarak oyun oynamayı dene, yine ani sıçramalar olursa diğer cihazları kurcalarsın.
Diğer cihazların bağlantısı kapalıyken bile ani sıçramalar yapıyor. Diğer cihazlar interneti kullanırken kullanılamaz hale geliyor neredeyse.
Birçok nedeni olabilir. Ama benim en çok gözüme çarpan arada 2 duvar olması. Bir kereliğine de olsa kablolu denemeye çalışın bence. Ayrıca bant genişliği ne durumda? Cihazların internet kullanımları nasıl ping çıktığı sırada?
Hocam bant genişliğini nasıl ölçebilirim bilmiyorum. Diğer cihazlar kapalı olsa bile bu ani yükselişi yapıyor
Arkadaşlar tekrar merhaba. Sanırım sorunun çözümünü buldum. Kablolu bağlantı yaptığımda ani ping yükselmeleri ortadan kalktı. Bir şekilde modemi kablolu bağlamaya çalışacağım ancak modem kasaya biraz uzakta olacak o yüzden elimdeki Ethernet kablosunun uzunluğu yetmez.
Ne tür bir kablo almalıyım sizce?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı