Çözüldü TurkNet bağlı Türk Telekom modemde internet yok hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

FistikSarma

Hectopat
Daha fazla  
Dün akşam bu konuyu açmıştım ve çözüm olarak o konuda denilen şeyleri yaptım ve bir de ekstra olarak modemdeki DNS ayarlarını TurkNet'in DNS'lerine ayarladım. O konudaki sorun çözüldü ama şimdi ise internet ışığı yandığı hâlde internet yok hatası var. Daha bağlatalı 4 gün oldu ve sadece ilk gün internetimiz oldu. Ne yapmam gerekli?

Bir önceki konuya bakmakla uğraşmak istemeyenler için konunun özeti:
Türk Telekom başka bir internet kullanıldığı için modem üzerinden interneti vermedi. (modem ZyXEL VMG3312 B10B) bir forum üyesi ise modem kurulumu videosu attı, orada dediklerini yaptım.
1- Modem ayarlarından genişbant seçeneğine tıklayın ve oradaki internet WAN ayarının yanındaki kaleme tıklayın. 2- Ardından Türk Telekom dışında ağ kullanmak için tıklayın tuşuna basın.
3- Size ağ sağlayıcınız tarafından verilen kullanıcı adı ve şifreyi ekrandaki bölüme yazın (TurkNet'in verdiği kullanıcı adını bizeverilenkullanıcıadı@turk.net şeklinde girdim. Formatta bir hata var mı bilmiyorum. Bazı videolarda bizeverilenkullanıcıadıadsl@turk.net şeklinde giriyorlardı ama benim internetim VDSL. Yani o isim olmaz diye düşünüyorum.
O sorun düzeldi ama şimdi bu sorun var.

Çözüm
Host kısmına ne yazılacağı hakkında bir bilgim yok ne yazık ki.

Çok teşekkürler sıkıntı babamın bana yanlış kullanıcı adı ve şifreyi atmasıymış ne DNS ne de kullanıcı adına ADSL koymamam. Yine de çok sağ olun ilgilendiniz kusura bakmayın.
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı