FistikSarma
Hectopat
Daha fazla
Dün akşam bu konuyu açmıştım ve çözüm olarak o konuda denilen şeyleri yaptım ve bir de ekstra olarak modemdeki DNS ayarlarını TurkNet'in DNS'lerine ayarladım. O konudaki sorun çözüldü ama şimdi ise internet ışığı yandığı hâlde internet yok hatası var. Daha bağlatalı 4 gün oldu ve sadece ilk gün internetimiz oldu. Ne yapmam gerekli?
Bir önceki konuya bakmakla uğraşmak istemeyenler için konunun özeti:
Bir önceki konuya bakmakla uğraşmak istemeyenler için konunun özeti:
Türk Telekom başka bir internet kullanıldığı için modem üzerinden interneti vermedi. (modem ZyXEL VMG3312 B10B) bir forum üyesi ise modem kurulumu videosu attı, orada dediklerini yaptım.
O sorun düzeldi ama şimdi bu sorun var.
1- Modem ayarlarından genişbant seçeneğine tıklayın ve oradaki internet WAN ayarının yanındaki kaleme tıklayın. 2- Ardından Türk Telekom dışında ağ kullanmak için tıklayın tuşuna basın.
3- Size ağ sağlayıcınız tarafından verilen kullanıcı adı ve şifreyi ekrandaki bölüme yazın (TurkNet'in verdiği kullanıcı adını bizeverilenkullanıcıadı@turk.net şeklinde girdim. Formatta bir hata var mı bilmiyorum. Bazı videolarda bizeverilenkullanıcıadıadsl@turk.net şeklinde giriyorlardı ama benim internetim VDSL. Yani o isim olmaz diye düşünüyorum.
3- Size ağ sağlayıcınız tarafından verilen kullanıcı adı ve şifreyi ekrandaki bölüme yazın (TurkNet'in verdiği kullanıcı adını bizeverilenkullanıcıadı@turk.net şeklinde girdim. Formatta bir hata var mı bilmiyorum. Bazı videolarda bizeverilenkullanıcıadıadsl@turk.net şeklinde giriyorlardı ama benim internetim VDSL. Yani o isim olmaz diye düşünüyorum.