Kısa bir süre önce yaşadığım apartmana Türk Telekom tarafından fiber internet hattı kurulumu gerçekleştirildi. Bizzat evimin içine kadar çekmediler, ancak bina girişine kutu yerleştirdiler ve her kata kablo çekip bıraktılar. Ben TurkNet kullanıyorum ve gayet memnunum. Türk Telekom'a geçmek istemediğim ve geçiş sürecinde ekstra modem vb. şeylerle uğraşmak istemediğim için hiçbir değişiklik yapmama kararı aldım.
Arada bir süre geçti. Az önce TurkNet Online işlemler uygulamasına girdim ve anasayfada "fiber binanızda hemen geçiş yapın" mesajını gördüm. Düşündüm ve kendi kendime dedim ki "herhalde mevcut modem üzerinden 75 Mbps olan hattı, 100 Mbps olarak yükseltecekler hem de hiçbir işlem ve uğraş olmadan. Çok mantıklı geldi ve geçiş başvurusu yaptım. Kısa süre sonra mesaj geldi ve evime ekiplerin geleceğini, modem kuracaklarını söylüyorlar.
Şunları merak ediyorum: Bu işlem yapılırken mevcut internetimde kesintiler yaşanır mı? Getirecekleri modem için herhangi bir ücret ödeyecek miyim?
Binaya kadar fiber hattını Türk Telekom çekti ve bildiğim kadarıyla TurkNet kendi fiber altyapısı olmayan yerlere fiber kurulumu yapmıyor. Kafam karıştı. Gelen mesajı ekte paylaşıyorum.
Aynı durumu daha önce yaşamış ve tecrübe etmiş olan yardımcı olabilir, çok mutlu olurum. İlginiz ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu dediğiniz GigaFiber için olabilir. TurkNet'in kendi sitesine girip altyapı sorgulama yapın. Eğer 100 megabit fiber gözüküyorsa kesinlikle getirirler evinize.
Bu dediğiniz GigaFiber için olabilir. TurkNet'in kendi sitesine girip altyapı sorgulama yapın. Eğer 100 megabit fiber gözüküyorsa kesinlikle getirirler evinize.
Ödemezsin ama o evden çıktığında veya abonelik sonlandırma olursa modemi aynı şekil geri istiyorlar.
Modem getirdikleri sırada apartmanın girişindeki kutudan evinize fiber kabloyu da çekerler. Bizim ev 2.kattaydı girişten eve kadar kabloyu getirmeleri ve evde modem ayarlamaları 1 saat sürmüştü. Sonra direkt kullanabilirsiniz 100 megabit interneti.