TurkNet Hız değerlerim nasıl?

Neden birden çok Wi-Fi aktif bununla alakalı olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4)_LI.jpg
    Ekran Görüntüsü (4)_LI.jpg
    44,7 KB · Görüntüleme: 74
5GHz olduğundan dolayı Wi-Fi'da ping değerin yüksek olabilir. 2.4 de daha stabil olur. Türkiye'de 5GHz yaygın değil. Günlük kullanımdaki cihazların 5GHz desteklediğine bakmayın...
Bende de 100Mbps bir internet hizmeti mevcut. CAT6 kablomu değiştirerek ping değerimi yükseltmeye çalıştım. Başarılıda oldum. 25 ila 35 arası gidip gelen ping değerlerim yeni bir CAT6 kablo ile şu anda stabil 7. bu arada Ethernet kullanıyorsanız, özellikle de VDSL bir hatsa, lütfen CAT6 kullanın. CAT5'den hem daha kaliteli olacaktır hem daha akıcı hem de daha güçlü. CAT5 sadece okullarda kullanılıyor diye biliyorum artık.

Neden birden çok Wi-Fi aktif bununla alakalı olabilir mi?

Sizde de 1 Wi-Fi kanalı aktif. Başka kanal yok. Wi-Fi'dan dolayı ping çok etkilemez eğer kablolu bir ağın varsa. CAT5'i bırak hemen CAT6'ya geç.

CAT6 kabloları ucuz arkadaşlar, 30-35 TL 20 metresi.

5GHz olduğundan dolayı Wi-Fi'da ping değerin yüksek olabilir. 2.4 de daha stabil olur. Türkiye'de 5GHz yaygın değil. Günlük kullanımdaki cihazların 5GHz desteklediğine bakmayın...

Bende de 100Mbps bir internet hizmeti mevcut. CAT6 kablomu değiştirerek ping değerimi yükseltmeye çalıştım. Başarılıda oldum. 25 ila 35 arası gidip gelen ping değerlerim yeni bir CAT6 kablo ile şu anda stabil 7. bu arada Ethernet kullanıyorsanız, özellikle de VDSL bir hatsa, lütfen CAT6 kullanın. CAT5'den hem daha kaliteli olacaktır hem daha akıcı hem de daha güçlü. CAT5 sadece okullarda kullanılıyor diye biliyorum artık.

Sizde de 1 Wi-Fi kanalı aktif. Başka kanal yok.

Kablolu olarak kullanıyorum 2 tane Wi-Fi çıkıyor 5 GHz ve 2.4 GHz bu normal mi CS:GO 60 70 ping arası. Siz CAT 5'den CAT 6 ya mı geçtiniz ? nasıl bir fark oldu?

Sizde de 1 Wi-Fi kanalı aktif. Başka kanal yok. Wi-Fi'dan dolayı ping çok etkilemez eğer kablolu bir ağın varsa. CAT5'i bırak hemen CAT6'ya geç.

CAT6 kabloları ucuz arkadaşlar, 30-35 TL 20 metresi.
Hangi marka kabloyu aldınız ?

Kablolu olarak kullanıyorum 2 tane Wi-Fi çıkıyor 5 GHz ve 2.4 GHz bu normal mi CS:GO 60 70 ping arası. Siz CAT 5'den CAT 6 ya mı geçtiniz? Nasıl bir fark oldu?

Modemin otomatik olarak 5GHz ve 2.4 GHz bir Wi-Fi kanalı oluşturmuş. Bunları panel üzerinden etkinleştirip kapatabilirsin. 5GHz bir cihazın yoksa eğer telefondur TV box ya da Smart TV, 5GHz'i kapatabilirsin. Zaten desteklenmiyorsa o ağı kimse kullanamaz. 2.4 el mahkum.

CAT6 idi kablom fakat eskiydi. Yeniledim 1 ay önce. Ping değerim çok değişti. Dediğim gibi 25 ila 35 arası olan değerler fix 7 oldu. Ne 5'e iniyor, ne 7'yi geçiyor.

hızım geceleri hep böyle 80 altında . Normalde 95 destekleyen hatta sahibim, VDSL olarak 92 ila 93 arası gidip geliyor gündüzleri fakat ping 1 aydır aynı

Modemin otomatik olarak 5GHz ve 2.4 GHz bir Wi-Fi kanalı oluşturmuş. Bunları panel üzerinden etkinleştirip kapatabilirsin. 5GHz bir cihazın yoksa eğer telefondur TV box ya da Smart TV, 5GHz'i kapatabilirsin. Zaten desteklenmiyorsa o ağı kimse kullanamaz. 2.4 el mahkum.

CAT6 idi kablom fakat eskiydi. Yeniledim 1 ay önce. Ping değerim çok değişti. Dediğim gibi 25 ila 35 arası olan değerler fix 7 oldu. Ne 5'e iniyor, ne 7'yi geçiyor.

Hızım geceleri hep böyle 80 altında. Normalde 95 destekleyen hatta sahibim, VDSL olarak 92 ila 93 arası gidip geliyor gündüzleri fakat ping 1 aydır aynı.

Teşekkür ederim CS:GO ping değerleriniz nedir kablonuz kaç metre ve markasını merak ettim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı