TurkNet internet bağlantısının kopma sebebi nedir?

anildemiirr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, yeni bir eve taşındım. TurkNet üzerinden 50Mbps internet hizmeti başvurumu yaptım. Sonrasında Türk Telekom ekibi arayarak "altyapı kablolarında sorun var en fazla 24Mbps alabilirsin" diye bana bilgi verip bağlantı işlemlerini başlattı. TurkNet'ten gelen saha ekibine odama kablo çekilmesi içinde yaklaşık 2K para ödedim ve durumdan bahsettim. Kendisi de "çok kopma olursa 35Mbps download, 12Mbps Upload'a sabitle sorun olmaz ama 50Mbps'de gayet alıyor" dedi. Tamam dedim ilk 2-3 gün (belki de denk gelmedim) hiç kopma olmadı. Sonrasında sürekli 20 dakika - 50 dakika arasında bir 4-5 defa kopmalar meydana gelmeye başladı özellikle akşam-gece saatlerinde. Ve yaklaşık 1.5 aydır bu durum devam ediyor. TurkNet'ten Millenicom'a da geçiş yaptım hatta hat değerlerimi 24Mbps'e çektirdim 100 defa arıza kaydı oluşturdum ama nafile... Burada sorun modemde mi, TurkNet ekibinin dışarıdan ev içine çektiği kabloda mı yoksa altyapı kaynaklı mı olduğunu nereden öğrenebilirim? Keza ISS'ler hiçbir şekilde anlamıyorlar ve işimi çözemiyorlar. Ev öyle bir dizayn ve şekildeki evin içinde hatta çekmiyor. Yani anlayacağınız internet koptuğunda orta çağda gibi dolanıyoruz. Modemim Tenda V1200, değerleri isterseniz söyleyin paylaşayım sizinle. Hiç anlamıyorum hangi sayfadan ne paylaşacağımı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yeni bir eve taşındım. TurkNet üzerinden 50Mbps internet hizmeti başvurumu yaptım. Sonrasında Türk Telekom ekibi arayarak "altyapı kablolarında sorun var en fazla 24Mbps alabilirsin" diye bana bilgi verip bağlantı işlemlerini başlattı. TurkNet'ten gelen saha ekibine odama kablo çekilmesi içinde yaklaşık 2K para ödedim ve durumdan bahsettim. Kendisi de "çok kopma olursa 35Mbps download, 12Mbps Upload'a sabitle sorun olmaz ama 50Mbps'de gayet alıyor" dedi. Tamam dedim ilk 2-3 gün (belki de denk gelmedim) hiç kopma olmadı. Sonrasında sürekli 20 dakika - 50 dakika arasında bir 4-5 defa kopmalar meydana gelmeye başladı özellikle akşam-gece saatlerinde. Ve yaklaşık 1.5 aydır bu durum devam ediyor. TurkNet'ten Millenicom'a da geçiş yaptım hatta hat değerlerimi 24Mbps'e çektirdim 100 defa arıza kaydı oluşturdum ama nafile... Burada sorun modemde mi, TurkNet ekibinin dışarıdan ev içine çektiği kabloda mı yoksa altyapı kaynaklı mı olduğunu nereden öğrenebilirim? Keza ISS'ler hiçbir şekilde anlamıyorlar ve işimi çözemiyorlar. Ev öyle bir dizayn ve şekildeki evin içinde hatta çekmiyor. Yani anlayacağınız internet koptuğunda orta çağda gibi dolanıyoruz. Modemim Tenda V1200, değerleri isterseniz söyleyin paylaşayım sizinle. Hiç anlamıyorum hangi sayfadan ne paylaşacağımı.

Modem arayüzünden xDSL istatistikleri sayfasını bulup paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışalım.

Merhaba, inşallah doğrudur ektedir;

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    28,6 KB · Görüntüleme: 38
  • 192.168.1.1_index.html.png
    192.168.1.1_index.html.png
    93,9 KB · Görüntüleme: 37
Merhaba, inşallah doğrudur ektedir;

İkinci görsel hat değerleri doğru hocam. Hat zayıflamanız aşırı fazla durumda. Buna istinaden hem düşük hız hem de kopmalar yaşıyorsunuz. Olması gereken değer 10 dB altı.

Modeme ulaşan kabloda ek var mı? Bina yaşı 10'u geçmiş ise kablolarda sorun olabiliyor. Eğer elektrikçi vasıtasıyla yeni bir CAT6 kabloyu eksiz şekilde çekseniz bu durum çözülür. Şu an modeme ulaşan 58 Mbps yerine hatta 70 civarı hıza ulaşabilirsiniz.

Modeme ulaşan kablo yeni çekildi dışarıdaki hattan, Turknet ekibi tarafından. Yeniden mi çektirmem gerekiyor kabloda mıdır sorun?

Modeme ulaşan kablo yeni çekildi dışarıdaki hattan, TurkNet ekibi tarafından. Yeniden mi çektirmem gerekiyor kabloda mıdır sorun?

Kabloda hiç ek yoksa o zaman ya portunuzda ya da binaya ulaşan sokak kablolarında sorun var.

Siz en iyisi arıza kaydı açın ve port değişikliği isteyin. Millenicom'u 3 aylık bir süre kullandım ve müşteri temsilcilerinden memnun değildim. Umarım sizin soruna el atar ve çözerler. Daha olmadı TT'ye geçip sorunu çözdürebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı