TurkNet internet çok dalgalanıyor

Silefil

Centipat
Katılım
2 Aralık 2020
Mesajlar
63
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sevgili arkadaşlar,
Modem bağlantımın sürekli gelip gitmesi (internet ışığının günde 20'ye yakın defa sönmesi ve benim modemi açıp kapatınca problemin geçmesi) üzerine modeme baştan hızlı kurulum yaptım. Daha sonrasında internetim çok dalgalanmaya başladı. En boş kanaldayım ve 2.4GHz modeme sahibim. Aşağıda kablolu (stabil ve 90Mbps) ve kablosuz (dalgalı ve maksimum 50Mbps) bağlandığımdaki hızları görebilirsiniz. Kablosuz bağlantımı stabilize edebilmem için tavsiyelerinizi duymak isterim. Bu arada router hemen yanımda ve arada bir engel yok.
Router: D-link DSL-224
ISS: TurkNet VDSL
_________Wi-Fi _______________________Kablolu____________
wifi.jpg
kablolu.jpg
 
Son düzenleme:
Hocam, ege ve marmara bölgesinde kullanıcıların yoğun bir problemi var. Pandemi dolayısı ile TT santralleri yetersiz kalıyor. YAPA'da iseniz ve bu sorunu yaşıyorsanız TürkNet ile görüşün. 3 adet 15 dakika ara ile yapılmış hız testini windows çubuğu ve kablolu bağlantı imgesi görünür şekilde SS alıp iletin.
 
Bildiğim kadarıyla değilim hocam, özgür iletişim paketi telefon ile birlikte 98₺'lık olan paketteyim.
 
Merhaba tt net jpon altyapıda türknet 100mbit kullanıyorum. Aynı sorun bende de var. Hız çok dalgalanıyor. 2 kez kontrole geldiler ama hatlarda hiç problem yok. Bazen 10 20 saniye de kopukluk oluyor. Yoğunluk deyip için işinden çıkıyorlar.
 
Evet bu kopukluk olayı çok can sıkıcıydı, hatta ben wifi gücünü düşürdüm belki ondan kopuyordur diye ama bir değişiklik olmadı. Şimdi modeme hard reset atınca kesilme problemi ortadan kalkmış oldu. Bu da beni biraz daha benden kaynaklı olduğu konusunda düşündürüyor.
 
Yani şimdi format attıktan sonra kesilme durumu geçti ama bu sefer de bilgisayarımdan bağlanamıyorum. Macbook ve telefonda sıkıntı yok, sadece laptoptan bağlanırken sıkıntı yaşıyorum. Çözebilmiş değilim.
Yani telefondan bağlanabilirken bilgisayardan bağlanamamaya ne sebep olabilir? Bilgisayarda hata giderme yapınca bilgisayarınızın ayarları düzgün ama yine de internete bağlanamıyorsunuz diyor.
 
Kablosuz olarak 100MBPS hızı almak için 5GHz frekansına bağlanmanız gerekir. 2.4GHz frekansından en fazla 50MBPS alabilirsiniz o da dediğiniz gibi dalgalı olur. Ben kablolu bağlanamadığım için 5GHz destekli Wi-Fi adaptör almıştım ama modemim de 5GHz destekliyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı