blauwband
Hectopat
Bundan önce kullandığım ISS D-Smart Ti ve 50Mbps idi. TurkNet'e geçmeye karar verdim ve gelip kurulumu yaptılar ancak halen D-Smart'ın sözleşmesi devam ediyor ve D-Smart'ın kullanıcı adı ve şifresi girili olmasına rağmen 90 Mbps (TurkNet'in sağladığı hız) internet vardı. D-Smart'ın kullanıcı adı ve şifresi girikken hiçbir sorun yoktu sonra TurkNet'in kullanıcı adı ve şifresini alıp girdim ve şu an internette yaptığım her şey geç yapılıyor (2 dakika civarı) ama yapıldığında herhangi bir problem olmuyor mesela Speedtest'den hız testi yapıyorum yaklaşık 2 dakika sonra hız testi başlıyor ancak başladığı zaman bir sorun çıkmıyor ne pingde ne downloadda ne uploadda bu gecikmenin sebebi nedir ve nasıl bir çözümü olabilir?
Ek bilgi: Bilgisayarımın DNS sunucusunu değiştirdim (cloudflare) ve şu an bilgisayarımda öyle bir sorun yaşamıyorum ancak modemin DNS sunucusunu değiştiremiyorum. Bu arada D-Smart'ın kapatılması için onay verdim ancak sanırım daha kapatılmadı 1-2 güne kapatılacak. TurkNet'i arayınca herhangi bir sorun yok diyorlar ve telefondan da VPN ile girince herhangi bir sorun olmuyor (ping download falan hariç)
Ek bilgi: Bilgisayarımın DNS sunucusunu değiştirdim (cloudflare) ve şu an bilgisayarımda öyle bir sorun yaşamıyorum ancak modemin DNS sunucusunu değiştiremiyorum. Bu arada D-Smart'ın kapatılması için onay verdim ancak sanırım daha kapatılmadı 1-2 güne kapatılacak. TurkNet'i arayınca herhangi bir sorun yok diyorlar ve telefondan da VPN ile girince herhangi bir sorun olmuyor (ping download falan hariç)