TurkNet mi Superonline mi?

agni

Hectopat
Bandırmada yaşıyorum ve şu an Superonline'dayim taahhüdümün bitmesine 1 ay gibi bir süre kaldı fakat memnun olmadığım konu Avrupa sunucularında arkadaşlarım doğu veya merkez taraflarda yaşamalarına rağmen benden daha düşük ping alabiliyorlar. Örneğin onlar 45-50 alabilirken ben minimum 65-70 alabiliyorum. TurkNet'e geçmenin buna bir yararı olabilir mi? Bahsettiğim oyunlar örnek olarak FC 25, Valorant. Zaten pek bir fiyat farkı yok ve TurkNet'in taahhüdü olmadiği için istediğim zaman çıkabilirim diye geçmeyi düşünüyorum fakat boşu boşuna modem almak istemiyorum.

Bandırmada yaşıyorum ve şu an Superonline'dayim taahhüdümün bitmesine 1 ay gibi bir süre kaldı fakat memnun olmadığım konu Avrupa sunucularında arkadaşlarım doğu veya merkez taraflarda yaşamalarına rağmen benden daha düşük ping alabiliyorlar. Örneğin onlar 45-50 alabilirken ben minimum 65-70 alabiliyorum. TurkNet'e geçmenin buna bir yararı olabilir mi? Bahsettiğim oyunlar örnek olarak FC 25, Valorant. Zaten pek bir fiyat farkı yok ve TurkNet'in taahhüdü olmadiği için istediğim zaman çıkabilirim diye geçmeyi düşünüyorum fakat boşu boşuna modem almak istemiyorum.

Bağlantınızı Ethernet ile mi sağlıyorsunuz?

Altyapılarınız nedir? Hem TurkNet, hem de Superonline üzerinden altyapı sorgulaması yapıp paylaşabilir misiniz?

Altyapılarınız nedir? Hem TurkNet, hem de Superonline üzerinden altyapı sorgulaması yapıp paylaşabilir misiniz?

Superonline altyapı sorgulamada sadece saçmaladı.

1755866012908.png

Fakat şu an zaten superonlinedayim 75Mbps paketinde olmam lazim alabileceğimiz maksimum hızı verdiklerini söylemişlerdi değerler bu:

1755866061918.png

TurkNet'te yaptığımda çıkan sonuç bu:

1755866108717.png

Açıkçası download speedi vs. aşırı önemli değil benim için fakat ne kadar yüksek o kadar iyi. Asıl önem verdiğim ve merak ettiğim neredeyse İstanbul'un dibinde olmama rağmen neden İstanbul'da alanlar gibi bir ping alamiyorum veya daha doğuya yakın olan arkadaşlarımdan daha yüksek ping değerleri aliyorum. Bir insan Valorant Türkiye sunucusunda bile 35-40 ping alir mi ya Marmara bölgesinden :D

Ping ile sağlayıcının bir alakası yok.

Önemli olan altyapı burada. Şahsen ben Superonline seçerim en azından bir muhatap var karşıda. TurkNet enflasyon yokken mantıklıydı.

Evet zam biraz düşündürdü fakat şu an 550 TL veriyorum taahhütten sonra 700e yaklaşır diye düşünüyorum bu da o yüzden fiyat pek umurumda değil.

Altyapı sorgulama yaptığımızdaki çıkan veriler modem arayüzüne gelen maksimum verilerle uyuşmayabiliyor. Sizin 100Mbps çıkmış mesela modem arayüzüne baktığınızda farazi konuşuyorum Download 75Mbps Upload 10Mbps çıkıyor. 16-24-35-50-100Mbps paketlerini sunanlar size 50Mbps fazla veremeyeceğini sistemin engellediğini söylüyor.

Altyapı sorgulama yaptığımızdaki çıkan veriler modem arayüzüne gelen maksimum verilerle uyuşmayabiliyor. Sizin 100Mbps çıkmış mesela modem arayüzüne baktığınızda farazi konuşuyorum download 75Mbps upload 10Mbps çıkıyor. 16-24-35-50-100Mbps paketlerini sunanlar size 50Mbps fazla veremeyeceğini sistemin engellediğini söylüyor.

Dediğim gibi download vs. yükselmesi pek umurumda değil asıl umurumda olan oyunlardaki gecikme süresi çünkü cidden sinirini bozuyor insanın. 50 ve 100 arasındaki hız farkı benim için pek fark yaratmayacak çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı