Çözüldü TurkNet modeminde kırmızı ışık yanıp sönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SeyitEkrem

Hectopat
Makaleler
4
Eve geldiğimde kablo dağınıklığı yüzünden tüm kabloları söküp baştan yapacaktım. Ancak TurkNet modemimi bağlarken sorun yaşadım. Modemde tek ışık var ve o da kırmızı yanıp sönüyor.

IMG_20250319_184118.jpg

IMG_20250319_184205.jpg

IMG_20250319_184225.jpg

Çözüm
Hocam dediğim gibi çözümü çok basitmiş. Sarı kabloyu WAN girişi yerine LAN girişine sokmuşum.
Dışarıdan geliyor. Ben kablolari sökmeden önce internet vardı ama söktükten sonrs gitti. Çok basit bir şey kaçırıyorum sanırım...
Dışarıdan geliyorsa ONT binada olur ve sana ayrıyetten ONT cihazı verilmez diye biliyorum? Daha önce ONT kullanmadığım için sadece bildiklerimle yardım etmeye çalışıyorum.

WAN kablosunu çıkartmayı ve gene LAN2'ye takılı olan sarı kabloyu LAN1'e takmayı dene. Daha önce router'ı sıfırladın mı? Sıfırlamadıysan ona dokunmana gerek yok. Router'ı kapat ve aç.

Olası sorun: WAN kablosu boşta olsa bile takılı olduğu için router senin ONT cihazından gelen interneti değil de WAN üzerinden gelen interneti yakalamaya çalışması sonucunda bağlantının başarısız olması.

Router'ı daha önce sıfırladıysan router arayüzünden "LAN köprü modu" gibi bir ayar olacak. Denemen başarısız olursa o ayarı aktifleştirmen gerekebilir.

Son düzenleme:

Users who are viewing this thread

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı