TurkNet modeminde WAN portu kullanımı sonrası bağlantı gitti

WahpiTrex

Hectopat
TürkNet kullanıyorum. Bugün routera Ethernet ile internet çekmek isterken modem tarafında yanlışlıkla WAN portuna taktım ve geri çıkarttığımda internetim kesildi. Sebebini ve mantığını hala anlamadım. Anlayan birisi varsa yardımcı olabilir mi lütfen?

Son düzenleyen: Moderatör:
TürkNet kullanıyorum. Bugün routera Ethernet ile internet çekmek isterken modem tarafında yanlışlıkla WAN portuna taktım ve geri çıkarttığımda internetim kesildi. Sebebini ve mantığını hala anlamadım. Anlayan birisi varsa yardımcı olabilir mi lütfen?
WAN fiber internet portu oluyor. Belki oraya ethernet takınca internet modu değişmiştir. Modem ayarlarına girip bir sorun varsa düzelt.

Modemini resetlemeyi dene en garanti yol bu.
Modemi resetledim ancak sorun hala devam ediyor. Dsl kablosunu taktığımda ışığı yavaş bir şekilde, sınra hızlı bir şekilde yanıp sönüyor ve en sonunda kapanıyor. Sürekli bu döngüyü devam ettiriyor
p08
WAN fiber internet portu oluyor. Belki oraya ethernet takınca internet modu değişmiştir. Modem ayarlarına girip bir sorun varsa düzelt.
Zyxelin ayarlarını bir süre kurcaladım sonra reset atıp tekrar kurdum ancak hala aynı sıkıntı devam ediyor

Son düzenleme:
Modemi resetledim ancak sorun hala devam ediyor. Dsl kablosunu taktığımda ışığı yavaş bir şekilde, sınra hızlı bir şekilde yanıp sönüyor ve en sonunda kapanıyor. Sürekli bu döngüyü devam ettiriyor
p08
Zyxelin ayarlarını bir süre kurcaladım sonra reset atıp tekrar kurdum ancak hala aynı sıkıntı devam ediyor
ISS'nin verdiği kullanıcı adı ve şifreyi girdin değil mi?

Evet girdim ancak şimdi farkettim ki sıkıntı modemde değilmiş. Modemi başka birinde denedim ve düzgünce çalışıyor. Bizim eve gelince çalışmamaya başlıyor. Ya bir denk gelme oldu kesntiyle ya da altyapıya zarar verdim
İstersen TürkTelekom ya da hangi sağlayıcıya ait ise altyapı, onları ara gelip baksınlar bence.

TurkNet kullanıyorum. Bugün routera Ethernet ile internet çekmek isterken modem tarafında yanlışlıkla WAN portuna taktım ve geri çıkarttığımda internetim kesildi. Sebebini ve mantığını hala anlamadım. Anlayan birisi varsa yardımcı olabilir mi lütfen?

Merhaba hocam aynı hatayı bende yaptım internet kablosunu WAN taktık DSL gitti nasıl çözdünüz kafayı yemek üzereyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı