TurkNet nasıl bir operatör?

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
Merhaba arkadaşlar. Türk Telekom tahhütümün bitmesine tam 6 ay kaldı. TurkNet düşünüyorum ama yorumlara baktığımda o kadar çok seveni olduğu gibi nefret eden bir kesim de var. Şimdi bu TurkNet iyi mi kötü mü? Nakil süreci nasıl oluyor? Nakil yaptırdığımızda kurulum ücreti alıyor mu? TurkNet değilse hangi firmayı önerirsiniz? Neden? Altta hat değerlerim.

İfadeler: Yuu
Bakıcaz deneyip artık. Altyapım sağlam en son kopukluk sorunu 3 sene önce mi neydi.
Hocam altyapınız sağlam falan değil. Kopukluk olmaması altyapınız sağlam olduğu anlamına gelmez. Santrale inanılmaz uzaktasınız altyapınız VDSL desteklemiyor. İyi bi altyapı değil. Türknete geçerseniz yine en fazla 15 14 mbps alırsınız. Üstelik altyapı iyi olmayan yerlerde türknet iyi bi performans sergileyemiyor. Sürekli kopma internet kesikliği yaşarsınız.

TurkNet adres sorgusunda 9 Mbps gösteriyor. Sabit hat sorgusunda 11 Mbps gösteriyor. Hangisi gerçek?

Hocam Millenicom'dayken de 35Mbps tarifesini kullanıyordum o zamanda hattım fiberdi fakat son 1 2 aydır internet hızım 2 oda ötedeki bilgisayarımda ciddi sorunlar veriyor 35 Mbps'lik hattın 32'sini PC'den alırken (Wi-Fi) şu an 5-6'lara kadar düşüyor yan odada internet donuyor gibi absürt durumlar oldu Millenicom'la irtibata geçtim modemden kaynaklımı vesaire diye bana Türk Telekom modeminizi inceledi bir sorun gözükmüyor diye geçiştirdiler en sonda da kendi serverlarımızda gece sorun var ondan kaynaklı olabilir dediler TurkNet'e sordum hizmet kalitesinden dolayıdır modemden kaynaklı olduğu sanmıyoruz cevabını aldım aynı durum yaşanırsa Wi-Fi ile 50'lerin altına düşeceksem hiçbir işime yaramayacak bu iş sorunun modemden kaynaklanma olasılığı var mıdır acaba

Hocam 16384 mbps dediğiniz 16 mbps Türk Telekom neyi yükseltiyor. Zaten ADSL hatta alacağınız maksimum hızı söylemişler. Kaldı ki o söyledikleri hızın hepsini veremeyeceklerine adım kadar eminim. O ekranda sizin altyapınızın VDSL destekleyip desteklemedeğiniz santrale olan uzaklığınız söylüyor ve santrale inanılmaz uzaksınız size 16 mbps nin 16 sınıda verseler o uzaklıktan hız size gelene kadar 6 7 8 e kadar düşer. VDSL olmadan İSS değiştirirseniz onlarda size ADSL hatta 16 mbps ye kadar verebilecekleri en yüksek hızı verirler. Altyapınızın iyi olup olmadığını sadece snr değerlerinden veya kopma yaşanmamasından anlayamazsınız.
TurkNet adres sorgusunda 9 Mbps gösteriyor. Sabit hat sorgusunda 11 Mbps gösteriyor. Hangisi gerçek?
Bakın hocam türknet 9 mbps gösteriyorsa doğrudur. Türk Telekom size alacağınızın en yüksek hızı söylüyor o hızın hepsini vermeyeceklerinden emin olabilirsiniz. 9 la 11 mbps hız arasında çok fark yok. Siz yüksek hız alacağınız bekliyorsunuz ama altyapınız ADSL olduğu sürece ve santral bu kadar uzak olduğu sürece alacağınız maksimum hız 10 11 mbps arası olur. Yani İSS değiştirmeniz inanılmaz mantıksız. Santral dibinizde bile olsaydı ADSL altyapıda zaten maksimum 16 mbps hız alabilecektiniz.

E peki bu durumda hangi ISS'yi öneriyorsunuz? Ben Türk Telekom illetine hayatta taahhüt yenileme gibi bir hata yapmam. İnternetimi durduk yere 8 Mbps'e kısmak onlarda. Ekip yollayıp ekibin 8 olan netimi, destekliyor diye 4'e kısmak onlarda. Müşteri hizmetleri desen hep ayrı alemdeler. Oturtmuşlar 60 yaşındaki bilgisiz amcayı, haliçten gazel atıyor. Yok modem şifreni değiştir. Yok hattını başka yere tak. Yok sabit hatta bağlı kabloyu modeme tak falan. Yok ben hayatta dönmem Türk Telekom reziline ya.

Kesinlikle katılıyorum Altyapınız iyi olmadığı sürece internet değiştirerek sadece muhattaplarınız değiştirirsiniz türknetin kendi turk telekomdan bağımsız aktif yapa altyapısı diye bişey vardı diye biliyordum fakat türknet oda da size şans tanımamış malesef altyapı kaynaklı hız problemini daha çok çekebilirsiniz

Yani işin özeti şu ki eğer "Türk Telekomda kal. Şimdiki internetini bozma vs." derseniz bunu asla yapmayacağım. Çıkmaya da kararlıyım açıkçası.

SÜPERONLİNE diyebilirim. ADSL hat için en iyi hizmeti veriyorlar. Müşteri hizmetleri çok ilgili. Herhangi bir sorunda yardımcı oluyorlar. Altyapınıza göre 16 mbps hıza kadar verebildiklerini veriyorlar. Kopmalar kesilmeler hiç olmuyormuş.

Türk Telekomun 4 Mbps'e kıstığı zamanlar o kadar lanet zamanlardı ki. Şimdi uzaktan eğitim dönemimdeyiz. 4 Mbps internet neye yetebilir ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…