TurkNet tarafından söylenen hızın farklı olması

Basuqq

Decapat
Katılım
3 Ağustos 2020
Mesajlar
8
Şu anda TurkNet'e geçiş aşamasındayım sorunlarım düzeldikçe güncelleyeceğim.
Bu sırada yaşanan şeyleri size aktarmak istedim hem de kendim bilgi almak amaçlı, teşekkürler.

Türk Telekom denen illet ile taahhüdüm bittiği gibi yaklaşık 165 TL gibi bir fatura aldım.
Dolayısıyla hem fatura hakkında konuşmak hem de bu işe son vermek için gazıosmanpaşa'da bulundan Türk Telekom'un merkezlerinden olan yere gittim.
Konuştuğum kişi ile ufak tartışmalar yaşadım "eğer istersek internetinizi kesebiliriz, TurkNet bizim altyapımızı kullanıyor, eğer kapatmak isterseniz portunuzu başkasına vereceğiz" dediler tabii ufaktan kusura bakmayın tutuştum fakat anlaşılabileceği üzere sadece satış yapmaya çalışıyorlardı ve yalandan yaptırımlar uygulamaya çalışıyorlardı. Fakat aynı zamanda 100 Mbps download 8 Mbps upload vereceklerini söylediklerinde de bir o kadar mutlu oldum (güncel olarak 16 download 1 upload kullanıyorum) ve bunu duyar duymaz anında TurkNet'i arama gereği duydum.
TurkNet'i aradım ve bulunduğum noktada alabileceğim hızları vs sordum (öncesinde altyapı sorgulama için TurkNet sitesine baktığımda özgür iletişim 35Mbps verebilecekleri sitede yazıyordu fakat bir süre sonra altyapı bulunmamaktadır hatası almaya başladım) ve Türk Telekom'un bilgileri gizlediğini söylediler dolayısıyla benden (tam hatırlamıyorum kusura bakmayın) abone no gibisinden bir şey istediler, tabii hemen baktım ve verdim abone no'sunu.
Kullandığınız tarife yalın 16 dediler eğer TurkNet'e geçiş sağlarsanız 16 Mbps olarak geçeceksiniz fakat 100 Mbps interneti alabileceksiniz dediler. Müşteri temsilcisi olan Mehmet Bey'e selam olsun buradan sağ olsun telefonda bir benim kadar o da uğraştı.
Ardından geçiş işlemlerini başlattım.
Şu anda Online işlemler üzerinden TurkNet'e mesaj attığımda başta geçiş işlemleri dolayısıyla şu an karşı operatördeki hız bilgilerime göre işlem yapıldığını söylediler.
Gayet kabul edilebilir bir cevaptı eyvallah dedim, kurulacağı günü bekliyorum.

Fakat sonrasında kafama şu takıldı, ulan evet 100 Mbps verecekler falan ama binamda fiber kutusu falan yok?
Zamanında aldığım internet ise 16 Mbps nasıl bir anda 100 Mbps gibi bir atlayış geçireceğim ki bu resmen kaplumbağadan inip ata binmek gibi?
Dolayısıyla kafamda soru işaretleri oluştu ve o anki soru işaretlerini gidermek amaçlı TurkNet'in Online işlemler kısmından soruları sormaya başladım.

Binamın içinde fiber kutusu göremiyorum fakat Türk Telekom ve sizin müşteri hizmetleriniz 100 Mbps alabileceğimi söyledi, problem olmaz değil mi?
Açılan aboneliğin bakır altyapı olarak açılmış ve mevcutta olan hizmetiniz bakır hizmettir. Fiber olarak hizmet alımı yapamamaktasınız ve hızınızda 16 Mbps olarak görülmektedir. Ben de fiber sanırım 100 Mbps'nin üzerinde olan hizmet yani benim alacağım VDSL dolayısıyla fiber kutusuna vs ihtiyaç yok bunu ancak yeni idrak edebildim.

Fakat tabii ki idrak edemeden önce birkaç soru daha sordum o anki endişe ile. Sorular ise aynen şöyleydi;
Fakat anlamadığım nokta müşteri hizmetlerinizin bunu dile getirmesi madem öyle neden 100 Mbps hız alabileceğimi söylediniz ki?
Müşteri hizmetleri ise inanılmaz mantıklı bir cevap vermiş; "geçiş işlemleriniz tamamlandıktan sonra hız paket değişikliği talebinde bulunarak altyapınızın desteklediği en yüksek hızı alabilirsiniz. Online işlemler merkezinden geçiş işlemleriniz tamamlandıktan sonra hız testi yapabilirsiniz" fakat dediğim gibi kafamda hala fiber kutusu olmadan 100 Mbps alamayacağım olduğu için ısrarla aynı düşündüm bugün ise buraya yazarken olayı ancak idrak edebildim.

Şimdi aklınızda şu soru, sorun nerede?
Port olmaması...
Türk Telekom'dan defalarca rica etmeme rağmen, dile getirmeme rağmen 24 Mbps hızına yükseltemedim, boş port yok dediler.
Ve ben bu işi garantiye almak için gaziosmanpaşa'daki müdürlükte 24 Mbps hızına geçmek istiyorum dedim taahhüt falan umurum da değildi eğer olursa da ödeyip TurkNet'e geçecektim bu kadar garanti garanti söylememin sebebi port sorununu dile getirip getirmeyeceklerini öğrenmekti.
Yine hüsran, bana 16 Mbps hızın üzerine çıkamayacağımı portun ADSL olduğunu söylediler.
Şimdi TurkNet geldiğinde 16 Mbps hızı bana verecek ve sonrasında yükseltmek istersem yine aynı problemi yaşayacak mıyım?
TurkNet de bana dönüp port yok dolayısıyla yükseltemiyoruz gibi zırvalar söyleyecek mi?
Eğer söylerse ne yapmam gerek elimden gelen sadece beklemek mi? Ulan para vermeye bile hazırım bir tane fazladan port için.


Yardımınız için şimdiden teşekkürler şu anlık geçiş işlemleri sorunsuz ilerliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapım vdsl iken yıllardır adsl hizmet alıyordum ve şuan turknet'e geçtiğimde 16 mbit ile başladım ve sonra meraktan bir paket yükseltme menüsüne girdiğimde alabilceğim hizmet tiplerinde 50 mbit'e kadar vardı bunun için başvurdum 35 mbit'e kadar hizmet verebiliriz dediler sonra port değiştirme işlemleri yapıldı bir problemden dolayı yaklaşık bir kaç gün internetsiz kaldım sağolsunlar türk telekoma arıza kaydı açtılar türk telekom yetkilileri evime kadar gelip kontrol sağladılar ve sorunum çözüldü başka telekomünikasyon şirketinden geçiş yaparsanız süreniz uzun oluyor babamın sözleşmesi bitmişti belgeleri düzelttirdiğimde fln toplam 7 gün internetsiz kalmıştım. geçiş öncesi hizmet aldığım telekomünikasyon şirketi tahmin edebilceğiniz gibi türk telekom.
ve son olarak ekstra bir bilgilendirme yapmak istiyorum 100 mbit hizmet almak için fiber altyapınız olmak zorunda değil vdsl altyapı ile de 100 mbit hizmet alabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Teorik olarak VDSL altyapı 300 Mbps'e kadar destekliyor, tabii ki bu iş pratikte çok zor ama VDSL altyapıda 100 ve üstü alan fazlasıyla mevcut Technopat Sosyal'de. Santrale, fiber saha kutusuna uzaklığınıza ve bina içi kablolamaya göre değişkenlik gösterebilir alabileceğiniz hız.
 
Merhaba bende bir ay öncesine kadar TurkNet'ten hizmet almaktaydım. VDSL ile 100 Mbps hızı da 2 sene boyunca sıkıntısız bir şekilde kullandım. Fakat bulunduğum bölgede kazı çalışması yapılırken kablolara zarar verilmiş. TurkNet'le birçok kez iletişime geçtim. Onlarda Türk Telekom'la iletişime geçip bilgi almışlar ve kablolar zarar gördüğü için sorun çözülene kadar 35 Mbps'lere kadar alabileceğim söylendi. Tabii ben kabul etmedim çünkü 100 Mbps'den 35 Mbps'ye düşmek attan inip eşeğe binmek gibi olacaktı. Yaklaşık 2 ay sorunun çözülmesini bekledim çözülmeyince TurkNet yalan söylüyor galiba diye şüphelendim ve Türk Telekom'u aradım olayı anlattım. Türk telekoma geçiş yaparasam kaç Mbps alacağımı sorunun devam edip etmeyeceğini sordum. Tabii müşteri bulmuşlar kaçırırlar mı? Sıkıntı yaşamadan 100 Mbps alabileceğimi söylediler bende inandım inanmaz olsaydım 😀.TurkNet'i yaklaşık 3 gün içinde iptal ettirip Türk telekoma geçiş yaptım. Çok pişman oldum. Türk Telekom interneti bağladığı ilk dakikadan itibaren yine 35 Mbps alıyorum. Hemen Türk Telekom'u aradım ve problemi anlattım. Bana aynen şunu söylediler. Kablo arızası var ondan dolayı 100 Mbps alamazsınız dediler. Donup kaldım(burası ciddi resmen donup kaldım).kısacası TurkNet doğru söylüyormuş. Bir de Türk Telekom da 2 yıl sözleşme imzaladım. Şimdi daha fazla para vererek 35 Mbps alıyorum. Demem o ki Türk telekoma sakın güvenme beni mağdur ettiler seni de mağdur etmeyecekleri kesin değil. Rivayete göre bende 100 Mbps alacaktım. taahhüdü imzalarsan geçmiş olsun. Sözleşme olduğu için iyi ilgilenmiyorlar bile. Port konusuna gelince Türk Telekom'u kapatmadan TurkNet'i ara ve Türk Telekom kullanıyorum. TurkNet'e geçmek istiyorum de. Bu durumda TurkNet senin yerine Türk Telekom'la görüşüp aboneliğini TurkNet'e geçireceklerdir. Böylece sana tahsis edilen portu da kaybetme riskin olmaz sadece bağlanma süreci olarak birkaç gün fazla beklemen gerekebilir. Hızım yine yavaş olursa ne yapacağım demişsin. Zaten TurkNet taahhüt istemiyor bu durumda denemekten zarar gelmez. Eğer beğenmezsen TurkNet'i iptal ettirme hakkın var. Sağ olsunlar ben iptal ettirdiğimde sıkıntı çıkarmadan 3 günde iptal ettiler. Bu metni toparlamak gerekirse 1.sakın taahhüt isteyen firmalara bulaşma ve TurkNet'te alabileceğin maksimum hızı sana sunacaklardır en azından bende 2 sene boyunca öyle oldu.2.piyasa da kaliteli taahhüt istemeyen birçok firma var değerlendirebilirsin. 3 diyelim ki yine de eski hızını aldın yapacak bir şey yok. En azından taahhütsüz ve fiyatı daha uygun diyelim ki bir sene TurkNet'i kullandın ve bulunduğun bölgeye fiber vs. yani daha hızlı internet alabileceğin bir teknoloji geldi. Örnek: TurkNet GigaFiber, Turkcell Superonline fiber. Direk iptal edip başka firmaya geçebilirsin. Umarım yazım senin için faydalı olurda benim düştüğüm hataya düşmezsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bende bir ay öncesine kadar TurkNet'ten hizmet almaktaydım. VDSL ile 100 Mbps hızı da 2 sene boyunca sıkıntısız bir şekilde kullandım. Fakat bulunduğum bölgede kazı çalışması yapılırken kablolara zarar verilmiş. TurkNet'le birçok kez iletişime geçtim. Onlarda Türk Telekom'la iletişime geçip bilgi almışlar ve kablolar zarar gördüğü için sorun çözülene kadar 35 Mbps'lere kadar alabileceğim söylendi. Tabii ben kabul etmedim çünkü 100 Mbps'den 35 Mbps'ye düşmek attan inip eşeğe binmek gibi olacaktı. Yaklaşık 2 ay sorunun çözülmesini bekledim çözülmeyince TurkNet yalan söylüyor galiba diye şüphelendim ve Türk Telekom'u aradım olayı anlattım. Türk telekoma geçiş yaparasam kaç Mbps alacağımı sorunun devam edip etmeyeceğini sordum. Tabii müşteri bulmuşlar kaçırırlar mı? Sıkıntı yaşamadan 100 Mbps alabileceğimi söylediler bende inandım inanmaz olsaydım 😀.TurkNet'i yaklaşık 3 gün içinde iptal ettirip Türk telekoma geçiş yaptım. Çok pişman oldum. Türk Telekom interneti bağladığı ilk dakikadan itibaren yine 35 Mbps alıyorum. Hemen Türk Telekom'u aradım ve problemi anlattım. Bana aynen şunu söylediler. Kablo arızası var ondan dolayı 100 Mbps alamazsınız dediler. Donup kaldım(burası ciddi resmen donup kaldım).kısacası TurkNet doğru söylüyormuş. Bir de Türk Telekom da 2 yıl sözleşme imzaladım. Şimdi daha fazla para vererek 35 Mbps alıyorum. Demem o ki Türk telekoma sakın güvenme beni mağdur ettiler seni de mağdur etmeyecekleri kesin değil. Rivayete göre bende 100 Mbps alacaktım. taahhüdü imzalarsan geçmiş olsun. Sözleşme olduğu için iyi ilgilenmiyorlar bile. Port konusuna gelince Türk Telekom'u kapatmadan TurkNet'i ara ve Türk Telekom kullanıyorum. TurkNet'e geçmek istiyorum de. Bu durumda TurkNet senin yerine Türk Telekom'la görüşüp aboneliğini TurkNet'e geçireceklerdir. Böylece sana tahsis edilen portu da kaybetme riskin olmaz sadece bağlanma süreci olarak birkaç gün fazla beklemen gerekebilir. Hızım yine yavaş olursa ne yapacağım demişsin. Zaten TurkNet taahhüt istemiyor bu durumda denemekten zarar gelmez. Eğer beğenmezsen TurkNet'i iptal ettirme hakkın var. Sağ olsunlar ben iptal ettirdiğimde sıkıntı çıkarmadan 3 günde iptal ettiler. Bu metni toparlamak gerekirse 1.sakın taahhüt isteyen firmalara bulaşma ve TurkNet'te alabileceğin maksimum hızı sana sunacaklardır en azından bende 2 sene boyunca öyle oldu.2.piyasa da kaliteli taahhüt istemeyen birçok firma var değerlendirebilirsin. 3 diyelim ki yine de eski hızını aldın yapacak bir şey yok. En azından taahhütsüz ve fiyatı daha uygun diyelim ki bir sene TurkNet'i kullandın ve bulunduğun bölgeye fiber vs. yani daha hızlı internet alabileceğin bir teknoloji geldi. Örnek: TurkNet GigaFiber, Turkcell Superonline fiber. Direk iptal edip başka firmaya geçebilirsin. Umarım yazım senin için faydalı olurda benim düştüğüm hataya düşmezsin.

Maşalllah hocam, destan yazmışsınız da keşke paragraflara ayırsaydınız metninizi, okuması daha kolay olurdu.
 
Merhaba bende bir ay öncesine kadar TurkNet'ten hizmet almaktaydım. VDSL ile 100 Mbps hızı da 2 sene boyunca sıkıntısız bir şekilde kullandım. Fakat bulunduğum bölgede kazı çalışması yapılırken kablolara zarar verilmiş. TurkNet'le birçok kez iletişime geçtim. Onlarda Türk Telekom'la iletişime geçip bilgi almışlar ve kablolar zarar gördüğü için sorun çözülene kadar 35 Mbps'lere kadar alabileceğim söylendi. Tabii ben kabul etmedim çünkü 100 Mbps'den 35 Mbps'ye düşmek attan inip eşeğe binmek gibi olacaktı. Yaklaşık 2 ay sorunun çözülmesini bekledim çözülmeyince TurkNet yalan söylüyor galiba diye şüphelendim ve Türk Telekom'u aradım olayı anlattım. Türk telekoma geçiş yaparasam kaç Mbps alacağımı sorunun devam edip etmeyeceğini sordum. Tabii müşteri bulmuşlar kaçırırlar mı? Sıkıntı yaşamadan 100 Mbps alabileceğimi söylediler bende inandım inanmaz olsaydım 😀.TurkNet'i yaklaşık 3 gün içinde iptal ettirip Türk telekoma geçiş yaptım. Çok pişman oldum. Türk Telekom interneti bağladığı ilk dakikadan itibaren yine 35 Mbps alıyorum. Hemen Türk Telekom'u aradım ve problemi anlattım. Bana aynen şunu söylediler. Kablo arızası var ondan dolayı 100 Mbps alamazsınız dediler. Donup kaldım(burası ciddi resmen donup kaldım).kısacası TurkNet doğru söylüyormuş. Bir de Türk Telekom da 2 yıl sözleşme imzaladım. Şimdi daha fazla para vererek 35 Mbps alıyorum. Demem o ki Türk telekoma sakın güvenme beni mağdur ettiler seni de mağdur etmeyecekleri kesin değil. Rivayete göre bende 100 Mbps alacaktım. Taahhüdü imzalarsan geçmiş olsun. Sözleşme olduğu için iyi ilgilenmiyorlar bile. Port konusuna gelince Türk Telekom'u kapatmadan TurkNet'i ara ve Türk Telekom kullanıyorum. TurkNet'e geçmek istiyorum de. Bu durumda TurkNet senin yerine Türk Telekom'la görüşüp aboneliğini TurkNet'e geçireceklerdir. Böylece sana tahsis edilen portu da kaybetme riskin olmaz sadece bağlanma süreci olarak birkaç gün fazla beklemen gerekebilir. Hızım yine yavaş olursa ne yapacağım demişsin. Zaten TurkNet taahhüt istemiyor bu durumda denemekten zarar gelmez. Eğer beğenmezsen TurkNet'i iptal ettirme hakkın var. Sağ olsunlar ben iptal ettirdiğimde sıkıntı çıkarmadan 3 günde iptal ettiler. Bu metni toparlamak gerekirse 1.sakın taahhüt isteyen firmalara bulaşma ve TurkNet'te alabileceğin maksimum hızı sana sunacaklardır en azından bende 2 sene boyunca öyle oldu.2.piyasa da kaliteli taahhüt istemeyen birçok firma var değerlendirebilirsin. 3 diyelim ki yine de eski hızını aldın yapacak bir şey yok. En azından taahhütsüz ve fiyatı daha uygun diyelim ki bir sene TurkNet'i kullandın ve bulunduğun bölgeye fiber vs. yani daha hızlı internet alabileceğin bir teknoloji geldi. Örnek: TurkNet GigaFiber, Turkcell Superonline fiber. Direk iptal edip başka firmaya geçebilirsin. Umarım yazım senin için faydalı olurda benim düştüğüm hataya düşmezsin.

Aaaa direkt cayma hakkı varmış 14 gün içerisinden kullanılabilecek, fakat sanırım sizin geçtiğiniz 1-2 ay falan olmuştur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bende bir ay öncesine kadar TurkNet'ten hizmet almaktaydım. VDSL ile 100 Mbps hızı da 2 sene boyunca sıkıntısız bir şekilde kullandım. Fakat bulunduğum bölgede kazı çalışması yapılırken kablolara zarar verilmiş. TurkNet'le birçok kez iletişime geçtim. Onlarda Türk Telekom'la iletişime geçip bilgi almışlar ve kablolar zarar gördüğü için sorun çözülene kadar 35 Mbps'lere kadar alabileceğim söylendi. Tabii ben kabul etmedim çünkü 100 Mbps'den 35 Mbps'ye düşmek attan inip eşeğe binmek gibi olacaktı. Yaklaşık 2 ay sorunun çözülmesini bekledim çözülmeyince TurkNet yalan söylüyor galiba diye şüphelendim ve Türk Telekom'u aradım olayı anlattım. Türk telekoma geçiş yaparasam kaç Mbps alacağımı sorunun devam edip etmeyeceğini sordum. Tabii müşteri bulmuşlar kaçırırlar mı? Sıkıntı yaşamadan 100 Mbps alabileceğimi söylediler bende inandım inanmaz olsaydım 😀.TurkNet'i yaklaşık 3 gün içinde iptal ettirip Türk telekoma geçiş yaptım. Çok pişman oldum. Türk Telekom interneti bağladığı ilk dakikadan itibaren yine 35 Mbps alıyorum. Hemen Türk Telekom'u aradım ve problemi anlattım. Bana aynen şunu söylediler. Kablo arızası var ondan dolayı 100 Mbps alamazsınız dediler. Donup kaldım(burası ciddi resmen donup kaldım).kısacası TurkNet doğru söylüyormuş. Bir de Türk Telekom da 2 yıl sözleşme imzaladım. Şimdi daha fazla para vererek 35 Mbps alıyorum. Demem o ki Türk telekoma sakın güvenme beni mağdur ettiler seni de mağdur etmeyecekleri kesin değil. Rivayete göre bende 100 Mbps alacaktım. Taahhüdü imzalarsan geçmiş olsun. Sözleşme olduğu için iyi ilgilenmiyorlar bile. Port konusuna gelince Türk Telekom'u kapatmadan TurkNet'i ara ve Türk Telekom kullanıyorum. TurkNet'e geçmek istiyorum de. Bu durumda TurkNet senin yerine Türk Telekom'la görüşüp aboneliğini TurkNet'e geçireceklerdir. Böylece sana tahsis edilen portu da kaybetme riskin olmaz sadece bağlanma süreci olarak birkaç gün fazla beklemen gerekebilir. Hızım yine yavaş olursa ne yapacağım demişsin. Zaten TurkNet taahhüt istemiyor bu durumda denemekten zarar gelmez. Eğer beğenmezsen TurkNet'i iptal ettirme hakkın var. Sağ olsunlar ben iptal ettirdiğimde sıkıntı çıkarmadan 3 günde iptal ettiler. Bu metni toparlamak gerekirse 1.sakın taahhüt isteyen firmalara bulaşma ve TurkNet'te alabileceğin maksimum hızı sana sunacaklardır en azından bende 2 sene boyunca öyle oldu.2.piyasa da kaliteli taahhüt istemeyen birçok firma var değerlendirebilirsin. 3 diyelim ki yine de eski hızını aldın yapacak bir şey yok. En azından taahhütsüz ve fiyatı daha uygun diyelim ki bir sene TurkNet'i kullandın ve bulunduğun bölgeye fiber vs. yani daha hızlı internet alabileceğin bir teknoloji geldi. Örnek: TurkNet GigaFiber, Turkcell Superonline fiber. Direk iptal edip başka firmaya geçebilirsin. Umarım yazım senin için faydalı olurda benim düştüğüm hataya düşmezsin.

Çok teşekkür ederim hocam, şu an tek endişem portun yükseltilmesine dair bir kelime duymamak direkt 100 Mbps alabilmek istiyorum bu 16 Mbps bıkkınlık verdi açıkçası ve dediğinizi dikkate alacağım taahhütten uzak kalacağım.

Dediğiniz gibi ben de transfer yaptırdım şu an internetim yok fakat 1 gün içerisinde geleceğini söylediler hiçbir anlatılan sıkıntıyı yaşamadım umarım yaşatmazlar.
 

Geri
Yukarı