TurkNet, Technopat ile iş birliğini bitirdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Recep Baltaş, uzun zamandan beridir kendi islam(belki din) düşmanlığını ve hükümet(ve hükumet yanlısı kişilere) nefretini X gibi sosyal platformlar üzerinden açıkça belli ediyor. Şu anda Recep Baltaş'ın X mesajlarını kontrol etseniz birkaç mesaj rahatça bulursunuz ki doğrudan takip edenler bunu rahatlıkla söyleyebilir.

Bir tane influencer'in bunları alıp ekran görüntüsü yapması ve aynı şekilde X'de paylaşması sebebiyle ortaya çıktı. Recep Baltaş'ın Technopat'ın bir yüzü veya markası olmasından dolayı içinde "Recep Baltaş" geçen bir şeyin "Technopat" ile alakalı olmaması içten bile değil. Kimsenin neye düşman veya dost olduğuyla ilgilenmiyorum ancak gün yüzünde bulunan birisinin laflarını üç kez düşünmesi gerektiği kanaatindeyim.

Technopat bir sponsorunu kaybetti, bu özellikle yeni açılan ofisten sonra ciddi bir "delik" yaracaktır. Technopat bence ücretli üyelik sistemini gözden geçirmeli. Technopat, kendi gücünü sponsorlarından alan bağımlı bir yayındır, bu da Technopat'ın tarafsızlığı bozmaktadır. Haberlerin çoğu adı duyulmamış uzak doğulu telefon markalarının lansman tarihleridir. Teknoseyir gibi Technopat'ın da gücünü en azından da gücünün bir kısmını kullanıcıdan alması veya kullanıcılarından fonlanması gereklidir ki tarafsızlık korunabilsin, yayının elinde "benim kendi tabanım var" deme gücü olsun ve markalarla sponsorlar arasında bir pazarlık payı bulunabilsin. Tek temennim umarım her şey yolunda gider.
1000 mesaj altı üyelerden ücret alınmalı bence. Forumu toksiklemelerinin karşılığını bu şekilde verebilirler. 1000 mesaj altı düzgün üye sayısı birkaç taneden öte değil.

Neyi anlamıyorlar mesela?

Adama çıkıp al sen şu klavyeyi öner derse ve o klavyenin fiyatı 5K ise kimse alamayacaksa, bizimki de ben bu klavyeyi öneremem kimsenin bütçesi yetmez dediği zaman firma da umurumda değil öner/sponsor ol deyip ülkenin ekonomisini önemsemediğinde bu neye giriyor?

Sponsorluklar önemliyse ülkenin sosyolojisini biraz önemsemeleri gerekiyor. Millet şu anda Starbucks'larda masaları dağıtıyor Technopat'a ne yapmazlar. Çok fevri tweetler atıyordu Recep Baltaş.
Ben zaten Recep Baltaş'ın açıkça hedef göstermesini desteklemiyorum, herkes istediğini düşünebilir ancak bunu söylemenin de bir sonucu vardır.
Bir forum için üyelik istenmesi kadar saçma bir şey olamaz. Bir çoğumuz bu forumu konu açmak veya yardımcı olmak amacıyla kullanıyorken ve bundan herhangi bir çıkarımız yokken insanlara yardım ettiğimiz bir foruma neden para verelim? Çıkarı olması gereken biziz aslında (bize para versinler demiyorum) ama çıkarımız yok zaten.
Technopat, Sosyal'den ibaret değildir. Technopat, uzun zamandır makale ve video şeklinde yayın yapan bir teknoloji yayınıdır ve Sosyal'de Technopat'ın bir uzantısıdır. Ben burada Sosyal'i değil, Sosyal'i de kapsayan Technopat'ın bir yayın olarak kullanıcıları tarafından fonlanması gerektiğini düşünüyorum.

Adama çıkıp al sen şu klavyeyi öner derse ve o klavyenin fiyatı 5K ise kimse alamayacaksa, bizimki de ben bu klavyeyi öneremem kimsenin bütçesi yetmez dediği zaman firma da umurumda değil öner/sponsor ol deyip ülkenin ekonomisini önemsemediğinde bu neye giriyor?
O konuda haklısın.

Üyeliğe bağlanırsa yeni kullanıcılar nasıl konu açacak? Bir bağış butonu koyup gönlünüzden ne koparsa demek dışında üyeliğe dair herhangi bir şey bu forumun düzenini bozar.
Hocam ben de zaten böyle bir şeyin yapılmamasını istiyorum. Aslında metinde de belirttim, benim istediğim şey eğer bir üyelik yapılacaksa bize verilen sözde "avantajların" üstünlük sağlamaması lazım.

Ha bu ne olur, bilemiyorum. Aklıma gelen şeyler: .gif avatar, harici .css yükleme. Örnekler çoğaltılabilir, yine de ben sizin dediğiniz gibi bir sistem istemiyorum zaten. :D

Büyük ihtimal yasaklı site ama mantığı anlamanız için örnek vereceğim. Diziwatch'da üye olmayan insanlar her diziden önce ve alt blokta sürekli olarak reklam görürler ama üyeler reklam görmez. Bu tarz bir sistem getirilebilir. Ziyaretçi sayısı aktif üye sayısından çok daha fazla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı