- Makaleler
- 1
Bunu öğrendiğime sevindim. Peki neden kullanıcılara açık değil?Özel mesajı firmalara açıyoruz. Mesela itopya.com talep etti ve hesabına özel mesaj yetkisi verdik.
Üstte çokça neden açıkladım, eğer böyle bir şey olacaksa olmalı artık.
Açıkça ve netçe söylemek isterim, şahsen forumlarda elimden geldiğince yazım kurallarına uymaya çalışırım. Ama karşımdaki kişinin yazısı okunduğu sürece yazım kurallarına uyup uymadığı beni çok alakadar etmez.DH'de yazım kuralları yok. Burada var. MH temsilicisi gelmesi sorun değil ama arkasından artacak yükün bedeli moderatör için ağır olabilir diye düşünüyorum. Sürekli hataları düzenlemek zorunda kalacaklar. En kötü iş yükü x2 demek.
Öte yandan özelden söven mi derseniz yardım isteyen mi dersiniz veya gruplaşan mı dersiniz hepsi olacaktır. Bunun önüne geçmek kolay değil.
Mesaj, keşke belirli şartları karşılayanlara açık olsa...
Yazım kurallarına çok dikkat edip hiçbir şey yazamayanı da gördüm, yazım kurallarına çok dikkat etmeyip çok iyi şeyler yazanı da gördüm.
Ortalama 2016'dan beri DH üyesiyim, özel mesajla kimleri rahatsız etmedim, kimlerle bilgilerimi paylaştım, bilgi aldım bilmiyorum. Ayrıca artacak yük derken, moderatörler mesajlarımızı mı okuyacak? O zaman ne anlamı kaldı? Kişisel verilerin korunması 0.
Gruplaşmak, özelden küfür etmek o kadar kolay değil. Kelime listesi yapılıp küfürlü kelimeler engellenebilir. Ki, karşıdaki kişi TCK'nın gerekli maddesini kullandırıp hakaretten küfür eden kişiye ciddi yaptırım uygulatabilir.