TurkNet VDSL geçiş sonrası DSL sinyali kesildi

kadirskrt

Megapat
Daha fazla  
Ayın 1. gününde TurkNe'te 35 Mbps bir pakete başvurdum. 11. gününde internet kullanıcı adı şifrem sağlandı. 3 gün Turk Telekom'un önceden sağladığı 10 Mbps ADSL ile bağlantı sağladık sorun yoktu. 14. gün saat 12 sularında internet koptu "Yüksek hızlı internete geçişinizi sağladık" diye bir mesaj geldi telefona. Ama aynı sırada DSL bağlantımız koptu. 4 gündür bekliyoruz teknik ekip de gelmiyor. Bunu kendim çözebilir miyim? Nasıl çözebilirim? Elektrikçi çağırıp portları değiştirsem bizim portu VDSL portuna taksam?

Son düzenleyen: Moderatör:
DSL'den değil artık LAN portundan internet alacaksın. Elektrikçinin gelip DSL ucunu RJ45 olarak değiştirmeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
TürkNet hattınızı VDSL olarak tanımladıktan sonra, modem arayüzünden VDSL olarak kurulum yaptınız mı?
Nasıl yapabilirim ki hızlı kurulumdan kullanıcı adı şifre giriyorum.
DSL'den değil artık LAN portundan internet alacaksın. Elektrikçinin gelip DSL ucunu RJ45 olarak değiştirmeli.
Nasıl yani kablo bağlantıları adsl deki gibi ne yapmam lazım şuan da? Lütfen yardımcı olur musunuz?

ADSL ve VDSL aynı kablo üzerinden aynı bağlantı şekli ile sağlanır, arkadaşın bahsettiği farklı bir sistem.

Eğer hattında sorun yoksa modem arayüzünden VDSL olarak kurulum yapman yeterli olur, hızlı kurulumda modem VDSL olarak kurulum yapmıyor olabilir manuel olarak kurulum yapmayı dene ve modem marka modelini belirtirsen daha iyi olur.

ADSL ve VDSL aynı kablo üzerinden aynı bağlantı şekli ile sağlanır, arkadaşın bahsettiği farklı bir sistem.

Eğer hattında sorun yoksa modem arayüzünden VDSL olarak kurulum yapman yeterli olur, hızlı kurulumda modem VDSL olarak kurulum yapmıyor olabilir manuel olarak kurulum yapmayı dene ve modem marka modelini belirtirsen daha iyi olur.
Modem Turk Telekomun verdiği TP-LINK TD-W9970 VDSL2 modem. Bölgemde vdsl yok diye düşünüyorum. Ama TurkNet sitesinde görünce ve bana bu hızı verebileceklerini söylediklerinde bir deneyelim dedim. Ama şuan internetsizim ve bayram geldi. Bir hafta daha internetsiz kalacağım gibi.

Modem Turk Telekomun verdiği TP-LINK TD-W9970 VDSL2 modem. Bölgemde vdsl yok diye düşünüyorum. Ama TurkNet sitesinde görünce ve bana bu hızı verebileceklerini söylediklerinde bir deneyelim dedim. Ama şuan internetsizim ve bayram geldi. Bir hafta daha internetsiz kalacağım gibi.

Sorun TürkNet'ten veya Altyapınızdan kaynaklı bir hata olabilir ama ADSL'den VDSL'e geçişlerde genel olarak modem kurulumunun yapılmaması veya yanlış yapılması sorunlarıyla karşılaşılıyor, son olarak vereceğim linkten rehber video'yu izleyerek sizde kurulumu yapın, eğer sorun çözülmez ise sanıyorum ki sizin yapabileceğiniz bir şey yok, sorunu TürkNet'e bildirin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorun TürkNet'ten veya Altyapınızdan kaynaklı bir hata olabilir ama ADSL'den VDSL'e geçişlerde genel olarak modem kurulumunun yapılmaması veya yanlış yapılması sorunlarıyla karşılaşılıyor, son olarak vereceğim linkten rehber video'yu izleyerek sizde kurulumu yapın, eğer sorun çözülmez ise sanıyorum ki sizin yapabileceğiniz bir şey yok, sorunu TürkNet'e bildirin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim ayarlar sekmelerim bu kadar geniş değil. Ve birçok seçenek bulunmuyor.

Onu
Modeminiz Türk Telekom'dan geldiği için internet ayarlarını değiştiremezsiniz. Bunun için Türk Telekom'u arayabilir yada modem arayüzünü biraz karıştırıp "Başka internet sağlayıcısı ile kullanmak istiyorsanız buraya tıklayın" gibi seçenek bulursanız değiştirebilirsiniz.
Onu yaptım zaten. 5 gün önce ADSL olarak TurkNet üzerinden internete girdim ama bizi VDSLe yükselttiler. O anda gitti internet.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı