TurkNet VDSL hat değerleri nasıl?

Frodex

Hectopat
Yakın bir zamanda evime 190 metre uzaklıkta saha dolabı kurdular ve VDSL'e geçiş için TurkNet'e başvurdum. Kafama takılan bir şey var bunun için yeni bir kablo çekecekler mi yoksa aynı kablo üzerinden mi internetimi sağlayacaklar? Bunun haricinde hat değerlerinin durumunu merak ediyorum. Alt yapıyı sorguladığımda 69 Mbps 8 upload destekliyor. Bunu bu hat değerlerim ile sıkıntısız bir şekilde alabilir miyim yoksa yeni kablolama gerekli mi? CAT5 veya CAT6, CAT7 gibi.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    41,9 KB · Görüntüleme: 90
Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın bir zamanda evime 190 metre uzaklıkta saha dolabı kurdular ve VDSL'e geçiş için TurkNet'e başvurdum. Kafama takılan bir şey var bunun için yeni bir kablo çekecekler mi yoksa aynı kablo üzerinden mi internetimi sağlayacaklar? Bunun haricinde hat değerlerinin durumunu merak ediyorum. Alt yapıyı sorguladığımda 69 Mbps 8 upload destekliyor. Bunu bu hat değerlerim ile sıkıntısız bir şekilde alabilir miyim yoksa yeni kablolama gerekli mi? CAT5 veya CAT6, CAT7 gibi.
VDSL'e geçmeden değerleri bilemeyiz. Kablo değişimine gerek yok ama kablolarınız kötü durumdaysa değişmeniz yararınıza olur.

Yarın kurye gelecek imzalıyacağım 2 gün içerisinde bağlanır sonra konuyu güncellerim. Peki hat değerleri nasıl iyi mi?
ADSL'e göre iyi, bir sıkıntı yok.

Dosya Ekleri

• dddd.png
    dddd.png
    13,3 KB · Görüntüleme: 55
  • sadasda.png
    sadasda.png
    42,4 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Anladım teşekkür ederim internet bağlandığında tekrar konuyu güncellerrim.
TurkNet'e geçiş yaptım aldığım değerlerden çok memnunum ama hat değerlerim hakkında pek bir fikrim yok sizce iyi mi? @Çağrı SANSAR
Kopma yaşadınız mı hiç? Eğer yaşamadıysanız böyle kullanın, değerler normal ve güzel. Sanki bir tık hat zayıflamanız var ama o da size sorun çıkarmaz.

Ping fazla gibi geldi bana, nerede oturuyorsunuz? Normalde Türknet yurt içinde güzel ping verirdi.

Bir daha baktım değerlere. 14 dakika içinde 13 hata almış, o değerleri takip edin. Eğer hata sayısı çok çıkarsa kopma yaşayabilirsiniz, iç tesisatınızda ek varsa kontrol etmenizi öneririm.

Kopma yaşadınız mı hiç? Eğer yaşamadıysanız böyle kullanın, değerler normal ve güzel. Sanki bir tık hat zayıflamanız var ama o da size sorun çıkarmaz.

Ping fazla gibi geldi bana, nerede oturuyorsunuz? Normalde TurkNet yurt içinde güzel ping verirdi.

Bir daha baktım değerlere. 14 dakika içinde 13 hata almış, o değerleri takip edin. Eğer hata sayısı çok çıkarsa kopma yaşayabilirsiniz, iç tesisatınızda ek varsa kontrol etmenizi öneririm.

Kopma yaşamadım daha ilk kez denedim ben Malatya'da akçadağ ilcesinde oturuyorum ve bana da ping değerleri yüksek geldi zaten benim kablolama biraz sıkıntı bir iki tane ek var onları sıfırlıyacağım bir de öyle denerim ve son olarak 13 tane hata almış dediniz ya nerede almış onu anlayamadım.

Kopma yaşamadım daha ilk kez denedim ben Malatya'da akçadağ ilcesinde oturuyorum ve bana da ping değerleri yüksek geldi zaten benim kablolama biraz sıkıntı bir iki tane ek var onları sıfırlıyacağım bir de öyle denerim ve son olarak 13 tane hata almış dediniz ya nerede almış onu anlayamadım.
Ping sizin için önemli değilse kalsın ama önemliyse destek kaydı açın.

Kablolarınızdaki ekleri yenileyeceğiniz zaman bulabilirseniz yak-konnektör ile yenileyin, daha sağlıklı ve uzun ömürlü olur.

Alt kısımda "Aşağı akım CRC hataları" yazan kısım hata sayısı oluyor. O hatalar çok artarsa kopma, hız düşmesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Zaten o hatalar da genelde kablodaki "kötü ek"lerden kaynaklanıyor.

Ping sizin için önemli değilse kalsın ama önemliyse destek kaydı açın.

Kablolarınızdaki ekleri yenileyeceğiniz zaman bulabilirseniz yak-konnektör ile yenileyin, daha sağlıklı ve uzun ömürlü olur.

Alt kısımda "aşağı akım CRC hataları" yazan kısım hata sayısı oluyor. O hatalar çok artarsa kopma, hız düşmesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Zaten o hatalar da genelde kablodaki "kötü ek"lerden kaynaklanıyor.

Ping benim için önemli olduğundan destek kaydı açtım normalde Millenicom'da 18 ping alıyordum bunda 30'a çıktı kabloda zaten bir tane ek olması lazım o da eskidi değişeceğim dediğiniz gibi yaparım değişimi teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı