TurkNet VDSL sık sık kopuyor

escape2dead

Megapat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
VDSL 94 download / 7 upload alıyorum ve TurkNet kullanıyorum. Modem konusunda sorunum yok kullandığım modem yeni. Merak ettiğim hattımın sinyal değerleri kötü diye mi günde 4-5 kez 5'er dakikalık kesintiler yaşıyorum? Günde 4-5 kez DSL ışığı gidiyor sonra tekrar yanıyor. Bu durum can sıkıcı olmaya başladı. Müşteri hizmetlerini arayıp hızımı sınırlamalarını ya da SNR değerlerimi kontrol etmelerini düşünüyorum. Size de danışmak istedim. SNR değerleri konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-03-12 164450.png
    Ekran görüntüsü 2022-03-12 164450.png
    74,2 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleyen: Moderatör:
VDSL 94 download / 7 upload alıyorum ve TurkNet kullanıyorum. Modem konusunda sorunum yok kullandığım modem yeni. Merak ettiğim hattımın sinyal değerleri kötü diye mi günde 4-5 kez 5'er dakikalık kesintiler yaşıyorum? Günde 4-5 kez DSL ışığı gidiyor sonra tekrar yanıyor. Bu durum can sıkıcı olmaya başladı. Müşteri hizmetlerini arayıp hızımı sınırlamalarını ya da SNR değerlerimi kontrol etmelerini düşünüyorum. Size de danışmak istedim. SNR değerleri konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Merhaba, yaşadığınız kopma sorunu ile ilgili turk.net/oim üzerinden destek kaydı oluşturmanızı rica edeceğim. Ekibimiz sorununuzu inceledikten sonra çözüm adına gerekli işlemleri sağlayacaktır.

Hat değerleri iyi görünüyor. Ev içi kabloya bakmaları için büyük ihtimalle tt ekibi gelecek ve sorun yok diyecekler. Modem adaptörüne ve hat kablosunun temassızlık noktası var mı diye kontrol edin. Bazen adaptörler bozulup yük altında 6-7 volt verebiliyor. Bazen de rj-11 jakının takıldığı yer gevşeyebiliyor.

Hocam Keenetic'lerde sanırım normal bir şey. Bende de böyle yapıp duruyor. Sebebi de Keenetic modemlerin Mediatek işlemci kullanıyor olmaları. Düşük SNR'leri en iyi yöneten modemler genelde Broadcom veya Lantiq işlemcili modemler oluyor. Ha Keenetic aslında iyi modem ama tabi keşke Broadcom ya da Lantiq kullansaymış...
Muhtemelen FEC hataları uçuşta olduğu için böyle yapıyor. Deneme amaçlı hızımı 21 Mbps'e kısıp 26 SNR yaptım ancak ona rağmen kopmalar yapıyor. FEC hatalarım 500 milyon'u geçmiş durumda. :D Broadcom modemler kopmuyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Hocam Keenetic'lerde sanırım normal bir şey. Bende de böyle yapıp duruyor. Sebebi de Keenetic modemlerin Mediatek işlemci kullanıyor olmaları. Düşük SNR'leri en iyi yöneten modemler genelde Broadcom veya Lantiq işlemcili modemler oluyor. Ha Keenetic aslında iyi modem ama tabi keşke Broadcom ya da Lantiq kullansaymış...
Muhtemelen FEC hataları uçuşta olduğu için böyle yapıyor. Deneme amaçlı hızımı 21 Mbps'e kısıp 26 SNR yaptım ancak ona rağmen kopmalar yapıyor. FEC hatalarım 500 milyon'u geçmiş durumda. :D Broadcom modemler kopmuyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Sorma hocam bende keenetic en fiyat performans diye aldım. Aslında çok memnunum fakat bu 1-2 aydır niye böyle yaptı anlamadım. Bir ara servise bile göndermeyi düşündüm sonra belki hatta birşey vardır diye sorayım dedim.

Hocam Keenetic'lerde sanırım normal bir şey. Bende de böyle yapıp duruyor. Sebebi de Keenetic modemlerin MediaTek işlemci kullanıyor olmaları. Düşük SNR'leri en iyi yöneten modemler genelde Broadcom veya lantiq işlemcili modemler oluyor. Ha Keenetic aslında iyi modem ama tabii keşke Broadcom'ya da lantiq kullansaymış...
Muhtemelen fec hataları uçuşta olduğu için böyle yapıyor. Deneme amaçlı hızımı 21 Mbps'e kısıp 26 SNR yaptım ancak ona rağmen kopmalar yapıyor. Fec hatalarım 500 Milyon'u geçmiş durumda. :D Broadcom modemler kopmuyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Peki kardeşim nasıl çözeceğiz bu kopmaları? Benim de aynı Keenetic ve aynı şeyi yapıyor SNR ı yükselttim yine de sıklığı az olsa da yapıyor.

Peki kardeşim nasıl çözeceğiz bu kopmaları? Benim de aynı Keenetic ve aynı şeyi yapıyor SNR ı yükselttim yine de sıklığı az olsa da yapıyor.
Tek çözüm Broadcom ya da Lantiq işlemcili modem almak. Türk Telekom modemleri Broadcom kullandığından kopmalar yapmaz asla.
Sorma hocam bende keenetic en fiyat performans diye aldım. Aslında çok memnunum fakat bu 1-2 aydır niye böyle yaptı anlamadım. Bir ara servise bile göndermeyi düşündüm sonra belki hatta birşey vardır diye sorayım dedim.
Mediatek'in laneti...

Ben de bilmiyorum hocam anlamış değilim. Snr yükseltme işini bende denedim sonuç aynı. Servise desem onlarda cihazı gönderin diyecek 1 hafta en az modemsiz kalacağız. Sonra birşey yok kontrol ettik diyecekler. İnternetsiz kaldığımızla kalacaz. Nasıl çözeceğimi bilmiyorum ama gerçekten sinir bozucu olmaya başladı. Acaba yazılımda ki hatalardan sonra mı oluştu diye düşünüyorum.
Keşke keenetic servisine bu hataları bildirme şansımız olsaydı en azından belki yazılım ile düzelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı