TurkNet ve modem kurulum sürecinde yaşanan zorluklar

omer2101

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Evime ilk defa internet bağlatacaktım ve TurkNet'i gördüm. Hemen aradım ve kendime bir modem aldım. TT geldi, hattı çekti, eve sadece modem kurulumu kaldı. Neyse, geldiler. Modem kurulum ekipleri rezalet, buradan sonra başlıyor. Adamlar geldi, modemi fişe taktı. Herhangi bir DSL bağlantısı bağlamadı, sadece adaptörü modeme ve fişe taktı. Dediği tek kelime şu: "modem kendini kilitlemiş." bak, üstüne basa basa yazıyorum, modem kendini kilitlemiş ve yeni modem satmak için pazarlık yaptılar. Ben de zaten modem sıfır, herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum dedim. Aldığım modemde router özelliği bulunuyordu. Dedim, alt komşudan bir deneyeyim, sıkıntı yok.

Ertesi gün aradım, geldiler, aynı ekip. Adam hala modem satmaya çalışıyor. Adama diyorum ki, TT kablo çekti, sende DSL bağla diyorum. Adam, "modem bozuk, yapamam" diyor. Neyse, müşteri hizmetlerini aradım, bana başka ekip gönderin dedim. "adam bana DSL kablosunu bağlamıyor" dedim. Onlar da tamam dedi, size başka modem kurulum ekibi yollayacağız dediler. Bilin bakalım ne oldu? Yine aynı ekip geldi. Çok ciddi söylüyorum, evde yakalasaydım, çok fena olurdu. Onlar adına dua etsinler, işteydim. Sonra annemi aradım, adam yine "modem bozuk, DSL bağlayamam" dedi. Çok sert çıkıştım ve zorla da olsa bağlattım. Eve geldim, kurdum. Şu an çalışıyor fakat sorun bu sefer ne? Bilin bakalım: 50 Mbps internet vadeden TurkNet 5 Mbps'yi geçmiyor. Şaka gibi, cidden. :D

(Mümkünse hiç bulaşmayın)

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin adına kötü şans olmuş biraz dostum. Bende ilk taşındığımda Turknet başvurusu yapıp altyapıda görünen 75 Mbps yerine TT ekipleri altyapı yok diyip 16 Mbps internet verilebilir denildi ardından daireme internet bağlantısı bir türlü verilemedi. Turknet adına gelen arkadaş sorunu çözemedi sonra iptal edip başka firmaya geçtim yine TT gelip bağlantıyı halledip gitti. O başka firma ile bana 45 Mbps internet verildi 1 sene kadar kullandıktan sonra Turknet'e geçtim ve Turknet bana 75 Mbps verdi ve diğer firmada yaşadığım internet kopmalarından kurtuldum.

Diyeceğim o ki eğer bölgenizde TT altyapısı ile Turknet size hizmet veriyorsa iş biraz TT'de bitiyor. O da kendi müşterisi olmadığı için fazla ilgi alaka vermiyor ve sancılı bir süreç yaşanıyor bir kaç defa başıma geldiği için biliyorum. Ben şahsen Turknet'i beğeniyorum lakin sıkıntı alt yapısını kullandığı Telekom'un süreci uzatması ve Turknet'in gönderdiği teknik ekibin de işini layıkıyla yapmaması. Turknet bu konuda direk kendisine bağlı uzman ekiplerle çalışsa çok daha farklı olurdu diye düşünüyorum.

Turknet'i aramalı 50 Mbps dediniz ama 5 Mbps veriyorsunuz şeklinde bir teknik destek talebi açarak mümkünse Telekom ile irtibata geçin gerekirse port değiştirin bana vaat edilen hızı verin diyerek talep et dostum. Dediğim gibi 75 Mbps alt yapı olan yerde TT ekipleri bizzat gelerek bana alt yapı yetersiz 16 Mbps alabilirsin dediler ama şu anda 75 Mbps kullanıyorum anlayacağın Turknet'in ısrarcı olarak TT ekiplerine binaya gelen hızı vermesi için ısrarcı olması lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı