TurkNet ve NetSpeed altyapı sorgudan hangisi doğru?

Hocam binanız ADSL ise o hızları alamazsınız ancak 22-24 arası alırsınız. VDSL ise doğrudur fakat binanıza kadar fiber geliyor olması lazım ki VDSL yapıda vardır diye düşünüyorum.

VDSL sistemin ne anlama geldiğini bence yanlış hatırlıyorsunuz.

VDSL kutuya kadar fiber oradan eve bakır kablo demektir. O yüzden bina ile kutu arasındaki mesafe önemlidir.

NetSpeed hiç kullanmadım fakat arkadaşım kullanıyor ve memnun. Yanılmıyorsam 75 Mbps üzeri paket vermiyorlardı.

TurkNet'i kendim kullanıyorum. 40-45 günde anca bağladılar ve 100 Mbps VDSL2 hizmeti alıyorum. 88 Mbps olarak kilitlendiği için destek kaydı açtım ve bununla da bir haftadır uğraşıyorum. Genel olarak pek şikayet etmiyorum ama çok memnunum da diyemem. Uygulamalarındaki yazım hataları bile çok sinir bozucu geliyor.

Bu arada Türk Telekom verisi de güncel olmayabiliyor. Benim sorgulamamda 85 Mbps gözüküyor fakat modem üzerinden kontrol ettiğimde 130 Mbps çıkıyor.

40-45 gün çok uzun bir süre o kadar dayanabilir miyim bilmiyorum. Evimde vasat bir internet var daha ne kadar bekleyebiliriz bilmiyorum.

Netspeed 75/8 paketini kullanıyorum. İlk hafta arka arkaya 5-6 kere sorun yaşadım. Şu an da sorunsuz çalışıyor. Bu Türk Telekom alt yapınızın ne kadar iyi olduğuna bağlı. Ben şahsen hangisinin fiyatı uygunsa onu kullanmanızı öneririm. Bu arada Netspeed destek sistemine yazdıktan sonra, arayarak yardım etmeye ve sorunu tam olarak anlayama çalışıyorlar.

Konuyu yalan yok okumadım. Eğer başka bir İnternette iseniz, kapatıp geçmek yerine geçiş yapın. Firma sizin yerinize tüm işlemleri hallediyor. İnternetiniz kesiliyor ve 1-2 saat içinde yeni İnternet kullanıcı adı ve şifreniz geliyor.

NetSpeed hiç kullanmadım fakat arkadaşım kullanıyor ve memnun. Yanılmıyorsam 75 Mbps üzeri paket vermiyorlardı.

TurkNet'i kendim kullanıyorum. 40-45 günde anca bağladılar ve 100 Mbps VDSL2 hizmeti alıyorum. 88 Mbps olarak kilitlendiği için destek kaydı açtım ve bununla da bir haftadır uğraşıyorum. Genel olarak pek şikayet etmiyorum ama çok memnunum da diyemem. Uygulamalarındaki yazım hataları bile çok sinir bozucu geliyor.

Bu arada Türk Telekom verisi de güncel olmayabiliyor. Benim sorgulamamda 85 Mbps gözüküyor fakat modem üzerinden kontrol ettiğimde 130 Mbps çıkıyor.

TurkNet'e aboneyim 1 haftada açıldı netim hatta tam olarak 1 hafta bile sürmedi hafta içi abone oldum hafta sonu bağlanmıştı. Altyapın maksimum 88Mbps desteklediği için o kadar hız alıyorsundur. Modem üzerinden altyapının maksimum hızı yerine modemin desteklediği maksimum hızı görüyor olabilirsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı