TurkNet vs Kablonet

mirigo

Hectopat
Daha fazla  
Geçtiğimiz günlerde Kablonet saha satış temsilcileri adresime geldi. 200 Mbps DOCSIS hizmeti alabileceğimi söylediler. İnternet sorgusunda 100 Mbps olarak gözüküyor ancak kendi beyanları 200Mbps olduğu yönünde. Şu an TurkNet 100 Mbps binaya kadar fiber kullanıyorum. Kablonet'in verdiği fiyat teklifi 2 yıl taahhüte ilk yıl aylık 550 TL olarak söylediler. Fiyat aklıma yattı ancak bazı soru işaretleri var kafamda. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kablonet daha iyi tabii ki. Buyurun sorun sorularınızı.

Kablonet daha iyi tabii ki. Buyurun sorun sorularınızı.

Hocam ben ağırlıklı olarak online oyunlar oynuyorum. Avrupa sunucularına olan ping değerlerim indirme hızımdan daha önemli benim için. Birkaç yerde DOCSIS kaynaklı ping sorunu yaşadığını belirtenler vardı aklımı çeldi biraz.

Hocam ben ağırlıklı olarak online oyunlar oynuyorum. Avrupa sunucularına olan ping değerlerim indirme hızımdan daha önemli benim için. Birkaç yerde DOCSIS kaynaklı ping sorunu yaşadığını belirtenler vardı aklımı çeldi biraz.
Bir sorun olmaz. Merak etmeyin. Türk Sat hem 200 Mbps hem de Türksat destek hattı da daha iyidir.

Kablonet daha iyi olabilir. Yalnız önemli olan konular şuan Türknet ile bir hız düşüklüğü yada ping probleminiz var mı? Zaman zaman bu sorunları yaşıyor musunuz? Bilgisayarınızda 1gbit internet portu mevcut mu yada wifi cihazlarınız destekliyor mu? Benim şuan ki masaüstü bilgisayarım 100mbit ethernet portu desteklediği için yüksek hızlarda kablo ile intetnete bağlanmam için usb to rj45 ethernet çeviricilerinden almak zorunda kaldım mesela.
Ayrıca şuan Türknet ile sorununuz yoksa çalışan sistemi bozma taraftarı değilim. Ama bana illa 200mbit hız lazım diyorsanız tabi ki tercih edilebilir. Ben sizin yerinizde olsam eğer bir problem yaşamıyorsam şuan hiçbir şekilde sistemimi değiştirmem

Kablonet daha iyi olabilir. Yalnız önemli olan konular şu an TurkNet ile bir hız düşüklüğü ya da ping probleminiz var mı? Zaman zaman bu sorunları yaşıyor musunuz? Bilgisayarınızda 1gbit internet portu mevcut mu ya da Wi-Fi cihazlarınız destekliyor mu? Benim şu anki masaüstü bilgisayarım 100Mbit Ethernet portu desteklediği için yüksek hızlarda kablo ile intetnete bağlanmam için USB to RJ45 Ethernet çeviricilerinden almak zorunda kaldım mesela.
Ayrıca şu an TurkNet ile sorununuz yoksa çalışan sistemi bozma taraftarı değilim. Ama bana illa 200Mbit hız lazım diyorsanız tabii ki tercih edilebilir. Ben sizin yerinizde olsam eğer bir problem yaşamıyorsam şu an hiçbir şekilde sistemimi değiştirmem.

Daha önceden TurkNet'le çok sorun yaşadım neredeyse 1 ay internetsiz kaldım BTK şikayetleri olmasa süreç daha da uzayabilirdi. Ancak şu an bir problem yok uzun zamandır stabil bir şekilde bağlantı yapabiliyorum. Açıkçası beni düşündürten nokta hızdan çok fiyat oldu. Dediğm gibi online oyunlar oynuyorum, çok yüksek download ya da upload değerlerine ihtiyacım yok. Ancak daha ucuza daha hızlı internet alabilme ihtimalim varken de piyasa araştırması yapmak istedim.

Kablonet kendi altyapısını getirdiğinden sabit alırsın ama Steam gibi platformları kullanıyorsan TurkNet bir şekilde daha az pingsiz oluyor. Ha ben Single oynarım keyfime bakarım, ping değil indirme hızı önemli dersen Kablonet fiyatı fena değilmiş. Ve evet 200Mbps vereceğiz dedilerse 200Mbps verirler. Kendi altyapısı ayrı olduğundan olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı