TurkNet vs NetSpeed vs Millenicom

Hocam burada ADSL altyapının bilgileri yazıyor net bir şey anlaşılamaz bence. Yan dairenizde falan VDSL varsa atsanız iyi olur.

Bağlantı sürecinde aşırı sancılı bir dönem geçirsem de "altyapım iyi olduğu için" Millenicom'dan memnunum. Ayrıca 70 TL taahhütlü 12 ay aldım ucuz olması sebebiyle. Bakın "altyapım iyi olduğu için" diyorum. Çünkü bütün TT altyapısından hizmet alabileceğim ISS'leri kullandım, aşağı yukarı aynı hizmeti aldım fakat fiyatı sebebiyle Millenicom'a geçtim. Aralarından önereceğim yok. Comnet almanız daha iyi olur. Ben aldığım zaman indirimleri yoktu yoksa kesinlikle alırdım.
Neden Comnet öneriyorsunuz? Şuanda en sıcak Netspeed'e bakıyorum da.

Neden Comnet öneriyorsunuz? Şuanda en sıcak Netspeed'e bakıyorum da.
Ping değerleri güzel. Kesilme sorunu yaşayan denk geldiğim insan yok. Forumda bile yüzlerce comnet konusu var kötü yorum olana denk gelmedim. Ayrıca fiyatı da kısa süreliğine bayağı uygun 70 TL'ye 35 mbit veriyorlar.

Hocam bu mu acaba anlamadım ki. Şu anda 16 Mbps ADSL kullanıyorum ama altyapı sorguladığımda 35 Mbps VDSL çıkıyor.

Hocam altyapımın ne olduğuna ve iyi olup olmadığına nasıl karar vereceğim anlayamadım. Yardımcı olur musunuz?

Modeminiz ADSL sanırım. O yüzden altyapınızın tam değeri çıkmıyor burada maalesef. NetSpeed'de çıkan hız doğrudur diye düşünüyorum. Eğer modeminiz en fazla ADSL destekliyorsa 16 Mbps'den yüksek hız almak için VDSL bir modeme ihtiyacınız var haberiniz olsun.

Ben kendi TurkNet deneyimimi anlatayım. Taahhütüm bittiği için Türk Telekom'dan TurkNet'e geçtim. 50 Mbps için 150-160 TL isteyen Türk Telekom'dan sonra 100 Mbps için 95 TL isteyen TurkNet'e geçince pamuk gibi oldum. Fiyat konusunda Türk Telekom dışındaki çoğu ISS'nin memnun edeceğini düşünüyorum. Ben 1 aydır kullanıyorum. Pinglerde bir değişim olmadı. 1 ayda sadece bir sefer 1 saatlik kesinti oldu. TurkNet altyapı çalışması olduğu için olduğunu söyledi. Bu kesintiden sonra Rocket League'de 80+ ping alırken 60-65'lere düştü.

Modeminiz ADSL sanırım. O yüzden altyapınızın tam değeri çıkmıyor burada maalesef. NetSpeed'de çıkan hız doğrudur diye düşünüyorum. Eğer modeminiz en fazla ADSL destekliyorsa 16 Mbps'den yüksek hız almak için VDSL bir modeme ihtiyacınız var haberiniz olsun.

Ben kendi TurkNet deneyimimi anlatayım. Taahhütüm bittiği için Türk Telekom'dan TurkNet'e geçtim. 50 Mbps için 150-160 TL isteyen Türk Telekom'dan sonra 100 Mbps için 95 TL isteyen TurkNet'e geçince pamuk gibi oldum. Fiyat konusunda Türk Telekom dışındaki çoğu ISS'nin memnun edeceğini düşünüyorum. Ben 1 aydır kullanıyorum. Pinglerde bir değişim olmadı. 1 ayda sadece bir sefer 1 saatlik kesinti oldu. TurkNet altyapı çalışması olduğu için olduğunu söyledi. Bu kesintiden sonra Rocket League'de 80+ ping alırken 60-65'lere düştü.

Hocam modem arayüzüne girince böyle yazıyor. Türk Telekom'un verdiği kendi modemi.

Dosya Ekleri

• 1621488599715.png
    1621488599715.png
    61,5 KB · Görüntüleme: 52
Modeminiz VDSL'miş. O zaman hattınız ADSL olduğu için en fazla 18 Mbps gözüküyor. Geçeceğiniz ISS ile görüştüğünüzde altyapınız hakkında detaylı bilgi verecektir.
Hocam seçimimi Netspeed'de kullandım, altyapım kötü ama tek istediğim ping çıkmaması zaten. Müşteri hizmetleri 35 mbps VDSL olarak söylediler. Türk Telekom öyle söylememişti ama anlamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı