TurkNet X, Instagram ve YouTube'u açmıyor

apocalfx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, TurkNet kullanıcısıyım. Düne kadar bir sorunum yoktu fakat dün akşam saatleri itibarıyla X, Instagram ve YouTube'a TurkNet bağlantım üzerinden hiçbir cihazımla erişemiyorum. Ekte gördüğünüz üzere X ve YouTube'u açıyor fakat internet bağlantısını tanımıyor ancak Instagram'da ise bilgisayarda Kaspersky'den bilinmeyen sertifika uyarısı, mobilde Safari'den ise güvenli bağlantı kurulamadı hatası alıyorum. Bu sorun neder olur? Çözümünü bilen biri yardımcı olursa çok sevinirim. Teşekkürler.
Not: Modem Firmware güncellemeleri son sürüm.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-02 143814.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-02 143814.png
    191,5 KB · Görüntüleme: 141
  • Ekran görüntüsü 2024-07-02 143806.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-02 143806.png
    218,5 KB · Görüntüleme: 110
  • Ekran görüntüsü 2024-07-02 143756.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-02 143756.png
    199,2 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de bazen oluyor bu, yaptığım olay DNS değiştirmek oluyor ve çözülüyor bir süre.
Bende durum neydi bilmiyorum ama sokaktan binaya gelen kabloda sıkıntı varmış, düzeltince bu da ortadan kalktı. Belki aynı sebepten olabilir.

Güvenli interneti kontrol edebilir misiniz?
Sabah kontrol ettim, güvenli internet istemiyorum seçeneği işaretli. Muhtemelen TurkNet ile alakalı fakat direkt müşteri temsilcisine ulaşmak imkansız. Aramalarını bekliyorum.
Bende de bazen oluyor bu, yaptığım olay DNS değiştirmek oluyor ve çözülüyor bir süre.
Bende durum neydi bilmiyorum ama sokaktan binaya gelen kabloda sıkıntı varmış, düzeltince bu da ortadan kalktı. Belki aynı sebepten olabilir.
Olabilir bizim bölgenin dağıtımı da pek iyi değil zaten ancak belirli sitelerde olunca aklım karıştı.

Dünkü olaylardan dolayı engelleme yapılıyor. DNS değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.
Bu mantıklı geldi, akşam saatlerinde başladı çünkü. Yalnızca hücresel veri ile erişim sağlayabiliyorum şu an.

Aynı konuyu ben de açtın fakat kimse mantıklı cevap vermiyor. Ben de Turknet kullanıcısıyım Aksaray'da yaşıyorum ama Turknet olmayan komşularım rahatlıkla girebiliyor bu dediklerinize. DSL olduğundan hepsi TT altyapısı ben anlam veremiyorum.

Aynı sorun bende de var hocam hangi şehirdesiniz siz

Aynı sorun bende de var hocam hangi şehirdesiniz siz
Bir süredir aktif değildim kusura bakmayın. Aksaray'da yaşıyorum, geçtiğimiz perşembe günü itibarıyla sorun çözüldü. Araştırdığımda TurkNet'in bu bölgede kullandığı sunucuların Kayseri'de olduğunu öğrendim. Muhtemelen bu sebepten ötürü Kayseri'deymiş gibi etkilendik.
Aynı konuyu ben de açtın fakat kimse mantıklı cevap vermiyor. Ben de Turknet kullanıcısıyım Aksaray'da yaşıyorum ama Turknet olmayan komşularım rahatlıkla girebiliyor bu dediklerinize. DSL olduğundan hepsi TT altyapısı ben anlam veremiyorum.
Aynı olay bende de vardı. Çevremdeki tek TurkNet kullanıcısı benim ve sorunu bir tek ben yaşadım tanıdıklarım dahilinde, sebebini yukarıda anlattım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı