TurkNet'e Geçilir Mi?

TurkNet'de ping sorunu çok sık yaşıyorum. :/

Ne kadar sık ve ping sorunun ne kadar büyük?
Türk Telekom'dan ve NetSpeed'den sorguladığımda böyle gözüküyor. TurkNet bir sorun yaratır mı bu altyapıda. Bir de fiber altyapımın FTTH mı FTTB mi olduğunu nasıl anlayabilirim?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2021-04-15-00-04-05-644_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-04-15-00-04-05-644_com.android.chrome.jpg
    140,4 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20210415_003539.jpg
    IMG_20210415_003539.jpg
    75,3 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Ne kadar sık ve ping sorunun ne kadar büyük?
Türk Telekom'dan ve NetSpeed'den sorguladığımda böyle gözüküyor. TurkNet bir sorun yaratır mı bu altyapıda. Bir de fiber altyapımın FTTH mı FTTB mi olduğunu nasıl anlayabilirim?
Komşularınıza sorabilirsiniz. Modem yanında bir cihaz daha bulunuyor. Gpon diye adlandırıyoruz. Yada bina girişindeki kutudan evlere genelde sarı ince bir kablo gidiyor. O kablodan da anlayabilirsiniz. Eğer altyapı yeni geldiyse ya sistemleri güncel değildir. Yada aktifleşmemiştir fiber. Benim size önerim hem fiyat hem hız olarak TT fiber altyapısında Türknet kullanmanız. Bu birkaç gündür pingleri düşürmek ve kaliteyi arttırmak için aşırı fazla çalışma yapıyorlar ve kendilerini geliştiriyorlar. Üstelik 100 Mbps paketi 85 TL olarak vermesi çok iyi bir fiyat.
 
Yorumlarınız için hepinize teşekkürler Turknet'e başvurumu yaptım. İnternetim bağlandıktan sonra deneyimlerimi aktaracağım.
Bugün akşam 5.30 da internetim açıldı. Başvuru süreci deneyimlerimi ve ilk izlenimlerimi aktarmak istiyorum. Sözleşmede aklımı çelen 16mbps 100mbps karışıklığı TT altyapısı kullanarak fiber kullandığım içinmiş. nperf den aldığım sonuç bu şekilde.
Başvuru süreci aslında kolaydı. Tek sorun kargom MNG Trakya şubesinde 1 gün bekletildi nedenini bilmiyorum. İnternetten adreslere baktığımda yan yana gözüküyordu MNG Trakya şubesi ve Turknet.
Ayın 15'inde belgelerin çıktısı alıp öğleden sonra MNG'ye teslim ettim ertesi gün kargom Trakya aktarmaya ulaştı. Turknet'e ayın 17'sinde ulaştı. Araya hafta sonu girdi. Pazartesi günü kimlik fotokopisinin tam okunmadığını tekrardan göndermem gerektiğini söylediler (Gidip kimlik fotokopisi almayın). Arkalı önlü fotoğrafını çekip attım. Salı günü sabahtan belgelerimi doğruladılar saat 10.45'de ilk TT ekibi geldi ancak biraz işini sevmeyen biriydi yok ben bunu yapamam şu lazım bu lazım deyip gitti. İkinci ekip 1 saat sonra geldi ve gelen adam çok iyi biriydi her konuda yardımcı oldu. Belgelerim tamamlandığı gün internetimin bağlanmasını beklemiyordum çok mutlu oldum bu kadar hızlı olmasına.
Beni rahatsız etmese de belirtmek istedim, kurulum aşamasından sonra karşınızda sözlü iletişim kurabileceğiniz bir Turknet çalışanı olmuyormuş uygulama üzerinden yazışma ile iletişim kuruluyormuş. Mesajlarıma 2 saat içerisinde cevap verdiler (Belki yeni başvuru olduğum içindir).
Oyunlardaki ping, paket kayıpları gibi değerlerini elimden geldiğince konuya ekleyeceğim. Merak ettiğiniz bir konu olursa sorabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı