TurkNet'in hız problemini sabit numarayı değiştirmeden çözmemesi

ismail34

Megapat
2018 yılından itibaren TurkNet kullanıyorum ve 2020 tarihine kadar 30 Mbps yakın hız alıyordum. 2020 Ocak ayından itibaren bu hız 10 Mbps'ye düştü. Yaklaşık 1.5 yıldır firmayla iletişim kuruyorum, bağlantı hızımın neden düştüğüyle ilgili. Bana verdikleri yanıt, bağlı olduğum santralde yapılan çalışmadan dolayı düştüğü ve santral ile aramda olan mesafenin 1500 metre gözükmesi.

Çözüm olarak "Altyapı değişikliği yapacaklarını ve onaylamam durumunda" (VAE) altyapısına geçiş yapılacağını belirttiler. Eğer onaylamam durumunda "25 yıldır" kullandığım sabit numaramın da değişeceğini belirttiler. Kesinlikle numaramın değişmesini istemediğimi belirttim. Bu durumda yardımcı olamayacaklarını söylediler. Farklı bir operatöre de geçiş yapamıyorum.

Millenicom'u aradım ve oraya geçiş yapmak istediğimi belirttim. Sabit numaramı değişmeden geçiş olamadığını belirttiler. Ekranlarında teknik bir hata çıkıyormuş ve numara değişmeden hat taşıma olamadığını belirttiler. TurkNet resmen rehin almış...

Son düzenleyen: Moderatör:
2018 yılından itibaren TurkNet kullanıyorum ve 2020 tarihine kadar 30 Mbps yakın hız alıyordum. 2020 Ocak ayından itibaren bu hız 10 Mbps'ye düştü. Yaklaşık 1.5 yıldır firmayla iletişim kuruyorum, bağlantı hızımın neden düştüğüyle ilgili. Bana verdikleri yanıt, bağlı olduğum santralde yapılan çalışmadan dolayı düştüğü ve santral ile aramda olan mesafenin 1500 metre gözükmesi.

Çözüm olarak "Altyapı değişikliği yapacaklarını ve onaylamam durumunda" (VAE) altyapısına geçiş yapılacağını belirttiler. Eğer onaylamam durumunda "25 yıldır" kullandığım sabit numaramın da değişeceğini belirttiler. Kesinlikle numaramın değişmesini istemediğimi belirttim. Bu durumda yardımcı olamayacaklarını söylediler. Farklı bir operatöre de geçiş yapamıyorum.

Millenicom'u aradım ve oraya geçiş yapmak istediğimi belirttim. Sabit numaramı değişmeden geçiş olamadığını belirttiler. Ekranlarında teknik bir hata çıkıyormuş ve numara değişmeden hat taşıma olamadığını belirttiler. TurkNet resmen rehin almış...

Bu durumu asıl sahibi olan Türk Telekom müdürlüğüne gidip görüşün dostum daha çok yardımcı olacaklardır bence.

Bu durumu asıl sahibi olan Türk Telekom müdürlüğüne gidip görüşün dostum daha çok yardımcı olacaklardır bence.

Türk Telekom ile görüştüm ancak TurkNet'e geçtiğimden dolayı aboneliğim iptal olduğu için onlarla bir ilişiğimin olmadığını dolayısıyla TurkNet'ten hizmet aldığımı vurgulayarak tekrar sorumun orayla ilgili olduğunu ve TurkNet ile görüşmemi istemişlerdi.

@Recep Baltaş bey, belki konu dikkatinizi çeker diye sizi de etiketlemek istedim.
Ayrıca bunlarda dün yaptığım görüşmenin SS'leri. @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210528-010418.jpg
    Screenshot_20210528-010418.jpg
    81,2 KB · Görüntüleme: 39
  • Screenshot_20210528-010708.jpg
    Screenshot_20210528-010708.jpg
    99,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Sana sormadan seni yapa altyapısına almışlar. Numara değişmeden de tekrar VAE'ye geçemiyorsun diye biliyorum.

Kesinlikle hiçbir bilgim olmadan ne olduysa olmuş. Şu an başka bir operatöre de geçsem numaram değişmek durumunda kalıyor. Nasıl hakkımı arayacağımı bilemiyorum. TurkNet ile aylardır problemin giderilmesi için görüştüm ancak numara değişikliğinden başka çaremin olmadıklarını söylüyorlar. 25 yıllık hat bu, çocuk oyuncağı değil ki öyle değiştirin dediğiniz anda değiştirelim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı